Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Slovensko

Osobnosti rezortu práce, sociálnych vecí a rodiny si prevzali medaily

Slávnostné odovzdávanie vyznamenaní Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR, ktoré si z rúk ministra práce Jána Richtera (na snímke vľavo) prevzalo 25 osobností v Bratislave 25. februára 2020. Na snímke v kategórii Zlatá medaila sú ocenení, sprava Emil Pastucha za dlhoročnú úspešnú prácu a vynikajúce pracovné výsledky v oblasti bezpečnosti, Karol Jokl za dlhoročnú úspešnú prácu a vynikajúce pracovné výsledky medzinárodných vzťahov a európskych záležitostí a Katarína Dubovanová za dlhoročnú úspešnú prácu a vynikajúce pracovné výsledky služieb zamestnanosti. Foto: TASR Martin Baumann

Prestížne morálne ocenenie udeľuje Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR už od roku 2009.

Bratislava 25. februára (TASR) - Viac ako dve desiatky osobností rezortu práce, sociálnych vecí a rodiny si v utorok v Bratislave prevzali rezortné vyznamenania - zlaté, strieborné, bronzové medaily - a ďakovné listy pri príležitosti Svetového dňa sociálnej spravodlivosti.

Toto prestížne morálne ocenenie udeľuje Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR už od roku 2009 a dostanú ho tí, ktorí sa svojou prácou a aktivitami podieľali na pozdvihnutí úrovne, ako aj samotného vnímania sociálnej práce na Slovensku.

Ocenenou v kategórii zlatých medailí je Katarína Dubovanová z Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVaR - ústredie), ktorá ocenenie získala za dlhoročnú úspešnú prácu a vynikajúce pracovné výsledky v oblasti služieb zamestnanosti. Oceneným je aj Karol Jokl z MPSVR SR za významnú prácu a vynikajúce výsledky v oblasti medzinárodných vzťahov a európskych záležitostí. Zlaté ocenenie si prevzal aj Emil Pastucha z Technickej inšpekcie za dlhoročnú úspešnú prácu a vynikajúce pracovné výsledky v oblasti bezpečnosti, ochrany zdravia pri práci a inšpekcie práce.

V kategórii strieborná medaila bola ocenenou Mária Príkopská z MPSVR SR, ďalej Marta Cyprichová zo Sociálnej poisťovne Čadca, Elena Michaldová z MPSVR SR, Jana Mochňacká z Národného inšpektorátu práce (NIP), ako aj Jana Fratričová z ÚPSVaR Malacky.

Ocenenými v kategórii bronzových medailí boli Adriána Járošiová z MPSVR SR, Renáta Robotová z ÚPSVaR Trenčín, Jaroslav Niskáč z NIP, Andrea Petrovičová z ÚPSVaR Nitra, Jana Lukáčová z ústredia ÚPSVaR, Monika Siváčková zo ústredia Sociálnej poisťovne a Mária Šulavíková z MPSVR SR.

Ďakovné listy dostali Alena Kelešiová z ÚPSVaR Trnava, Margita Dančovská z ÚPSVaR Košice, Božena Kolesárová zo Sociálnej poisťovne - Banská Bystrica, Vladimír Kopecký z Inšpektorátu práce (IP) Trenčín, Karmen Krenová z ÚPSVaR-ústredie, Anna Lazorčáková z ÚPSVaR Stará Ľubovňa, Eva Paulínyová z MPSVR SR, Peter Pikla z IP Košice, Elena Synáková z ÚPSVaR Nové Mesto nad Váhom a Darina Tietzová z ústredia Sociálnej poisťovne.

"Som rád, že môžem všetkým vám poďakovať za prácu vo všetkých zložkách rezortu v slovenských mestách od západu na východ a od severu na juh. Želám vám len to najlepšie, aby ste s takouto veľkou chuťou, nasadením a entuziazmom pracovali aj v ďalších rokoch," zdôraznil pri odovzdávaní medailí oceneným minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Ján Richter (Smer-SD).