Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Viaceré body z programu schôdze poslanci presunuli na máj a jún

Na archívnej snímke rokovacia sála Národnej rady SR počas schôdze Národnej rady SR v Bratislave. Foto: TASR - Pavol Zachar

Na ďalšiu riadnu schôdzu, ktorá sa má začať v máji, presunuli novelu zákona o niektorých opatreniach na usporiadanie vlastníctva k pozemkom z dielne Martina Fecka (OĽANO).

Bratislava 28. marca (TASR) - Viacero návrhov zákonov presunuli poslanci z aktuálnej 88. schôdze Národnej rady (NR) SR na ďalšie rokovania parlamentu.

Na ďalšiu riadnu schôdzu, ktorá sa má začať v máji, presunuli novelu zákona o niektorých opatreniach na usporiadanie vlastníctva k pozemkom z dielne Martina Fecka (OĽANO). Zákon by mohol mať po novom výnimky zo zákazu prevodu vlastníctva.

Takisto presunuli na máj návrh novely školského zákona od nezaradeného poslanca Martina Čepčeka, ako aj novelu zákona o rodine z dielne Kataríny Hatrákovej (nezaradená). V máji by mali rokovať aj o novele Ústavy SR z dielne Sme rodina, ktorá sa týka skrátenia volebného obdobia. Na ďalšiu schôdzu presunuli aj návrh, ktorý má zaviazať vládu, aby vyhlásila Národný park Podunajsko.

Na júnovú schôdzu presunuli poslanci návrh, ktorým by sa osobitný odvod rozšíril na ďalšie subjekty, zároveň by sa zvýšila jeho sadzba na približne trojnásobok. Viacerí poslanci navrhli zahrnúť pod odvod aj banky, na ktoré sa doteraz nevzťahoval. Osobitný odvod platí už v súčasnosti subjekt pôsobiaci v zákonom stanovenej regulovanej oblasti, ak jeho zisk dosiahne minimálne tri milióny eur. Platí sa mesačne zo zisku z regulovanej činnosti.