Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

VIDEO A PODCAST Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Pozrite si video Diár alebo odoberajte Diár vo forme podcastu. Podcast si môžete vypočuť v počítači a odoberať ho vo svojich mobiloch. Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí.

Bratislava 2. augusta (TABLET.TV) - Redaktorka TASR Lucia Kvašňovská vám prináša spravodajský prehľad dňa.

Schody 2019
(Bratislava)

Hasiči si zmerajú sily v behu po schodoch. Vybehnúť budú musieť do 22. podlažia výškovej budovy RTVS v bratislavskej Mlynskej doline. Do 20. ročníka medzinárodnej súťaže Memoriál Vladimíra Ružičku - Schody 2019 sa prihlásilo 55 súťažných dvojíc. Schody budú musieť zdolať aj s osobnými ochrannými pracovnými prostriedkami a s použitím autonómnych dýchacích prístrojov. Súťažiť budú hasiči nie len zo Slovenska ale aj z Českej republiky. Vyhodnotenie súťaže bude popoludní.



Kultúra
(Slovensko)

Začínajú sa 44. Podroháčske folklórne slávnosti. Medzinárodný folklórny festival s množstvom sprievodných aktivít sa uskutoční v Zuberci a Oravskom Bielom Potoku. Potrvá do nedele 4. augusta. V programoch sa predstaví viac ako 1100 účinkujúcich zo Slovenska, Poľska, Českej republiky, ale aj z Izraela či Srbska a ďalších krajín. Súčasťou podujatia budú aj výstavy v Múzeu oravskej dediny. V Trenčianskych Bohuslaviciach zasa štartuje festival Žákovic Open. V priebehu dvoch programových dní sa predstaví 16 skupín a interpretov.

Majstrovstvá Európy mládeže v Šachu
(Bratislava)

V priestoroch bratislavskej Incheby odštartuje 1. kolo majstrovstiev Európy mládeže v šachu. V metropole Slovenska by sa malo zísť približne 1300 talentovaných šachistov zo 49 krajín. Chlapci a dievčatá budú súťažiť v šiestich vekových kategóriách. Vyvrcholenie turnaja bude 10. augusta od deviatej.

Deň Matice Slovenskej
(Bratislava/Martin)

Pozrieme sa aj na pripravované oslavy Dňa Matice Slovenskej. V nedeľu 4. augusta si táto najvýznamnejšia kultúrno-spoločenská inštitúcia na Slovensku pripomenie 100. výročie svojho oživotvorenia z roku 1919. Oslavy s kultúrnym programom, ale aj tromi kresťanskými bohoslužbami sa uskutočnia na viacerých miestach. Začnú sa v sobotu slávnostným zasadnutím Výboru Matice Slovenskej.

Aktuálne informácie Vám počas dňa prinesieme v spravodajstve TASR a na portáli teraz.sk.



Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher