Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

VIDEO A PODCAST Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Pozrite si video Diár alebo odoberajte Diár vo forme podcastu. Podcast si môžete vypočuť v počítači a odoberať ho vo svojich mobiloch. Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí.

Bratislava 6. august (TABLET.TV) - Redaktorka TASR Martina Rybanská vám prináša spravodajský prehľad dňa.

Prepustenie bez mzdy

(Prešov)

Odborári budú dnes informovať o problémoch prepustených zamestnancov v odevnej firme ICA v Prešove. Firma s talianskymi majiteľmi sa rozhodla prepustiť väčšinu svojich zamestnancov a výrobu presúva do Srbska. Firma však dlhodobo mala problémy s vyplácaním miezd. Odborári preto plánujú podniknúť kroky, aby boli nároky prepustených zamestnancov splnené.



Obchodné vojny priostrujú

(Bratislava)

Z nášho spravodajského servisu sa dnes dozviete aký vplyv môže mať vyostrený konflikt medzi USA a Čínou na slovenskú ekonomiku. Americký prezident Donald Trump minulý týždeň oznámil, že od 1. septembra zavedie 10 % dovozné clo na čínske produkty v hodnote 300 miliárd dolárov. Zároveň dodal, že je pripravený clá ďalej zvýšiť, ak čínsky prezident Si Ťin-pching neurobí kroky potrebné na urýchlenie obchodnej dohody medzi krajinami.

Štart rakety

(Kourou)

Z kozmodrómu Korou vo Francúzskej Guayane dnes odštartuje raketa Ariane 5. Na obežnú dráhu vynesie dve telekomunikačné družice. Štart rakety je súčasťou vedeckej misie Európskej kozmickej agentúry. Pôvodne mala raketa do vesmíru odštartovať už minulý mesiac, pre technické problémy sa však štart odložil.

Výročie Hirošimy

(Hirošima)

Svet si dnes pripomína 74. výročie zhodenia prvej jadrovej bomby na japonské mesto Hirošima. Dátum zhodenia sa stal Svetovým dňom boja za zákaz jadrových zbraní. O tri dni neskôr, 9. Augusta 1945 americké letectvo bombardovalo jadrovou náložou aj mesto Nagasaki. Japonsko niekoľko dní po zhodení atómových bômb kapitulovalo. Tým sa skončila druhá svetová vojna v Ázii.

Futbalová príprava žien

(Bratislava)

Futbalisti Slovana Bratislava skončili v aktuálnom ročníku Ligy majstrov už v 1. predkole. Ich ženské kolegyne však zápolenie v tejto súťaži ešte len čaká. Zverenkyne trénera Martina Masaryka čakajú súboje kvalifikačného kola Ligy majstrov, ktoré štartujú v stredu 7. júla a potrvajú do 13. augusta. O príprave na zápasy bude dnes informovať tréner ženského tímu na tlačovej konferencii.

Viac zaujímavých informácií sa dozviete zo spravodajského servisu tasr alebo ak navštívite portál teraz.sk.



Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher