Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

VIDEO A PODCAST Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Pozrite si video Diár alebo odoberajte Diár vo forme podcastu. Podcast si môžete vypočuť v počítači a odoberať ho vo svojich mobiloch. Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí.

Bratislava 15. augusta (TABLET.TV) - Redaktorka TASR Viera Kulichová vám prináša spravodajský prehľad dňa.

Prezidentka v regiónoch
(Žilina)

Prezidentka Zuzana Čaputová sa chystá do Žiliny a okolia. Stretne sa s vedením samosprávneho kraja aj mesta. Navštívi aj spoločnosť Kia Motors Slovakia, kde si pozrie závod a stretne sa s predstaviteľmi firmy. Hlava štátu sa pôjde pozrieť aj do Detského advokačného centra Náruč, kde sa porozpráva so zamestnancami.



Mladomanželské pôžičky
(Bratislava)

Mladomanželské pôžičky zrejme čakajú zmeny. S nápadmi prichádzajú viaceré strany. Sme rodina chce, aby sa tieto pôžičky stali reálnym nástrojom pre pomoc rodinám s deťmi. Doteraz totiž o pôžičku požiadalo iba 10 záujemcov. Svoje nápady predstaví dnes koaličný Most-Híd. Podľa súčasných pravidiel môžu mladomanželia požiadať štátny fond rozvoja bývania o pôžičku do konca októbra. Musia však splniť určité podmienky.

Sviatok Nanebovzatia Panny Márie
(Slovensko)

Katolícka cirkev slávi mariánsky sviatok Nanebovzatie Panny Márie. Ustanovil ho v Ríme pápež Sergius I. V Jeruzaleme sa tento deň vyvinul od 5. storočia ako sviatok Zosnutia Matky Božej, a tak ho aj svätia gréckokatolícki veriaci a pravoslávni. V roku 1950 vyhlásil pápež Pius XII. učenie, že Panna Mária bola telom i dušou vzatá do nebeskej slávy ako článok viery. Na mnohých miestach sa okrem pútí a procesií zachováva aj starodávny zvyk požehnávania kvetín a bylín.

Macron na oslavách výročia spojeneckej invázie
(Saint-Raphael)

Francúzsky prezident Emmanuel Macron sa zúčastní na oslavách 75. výročia začiatku spojeneckej invázie do južného Francúzska z augusta 1944. Operácia sa volala Dragoon.

Trumpovo predvolebné zhromaždenie New Hampshire
(Manchester)

Americký prezident Donald Trump vystúpi na predvolebnom zhromaždení v štáte New Hampshire. Pôjde o jedno z prvých, kde sa vo februári 2020 spustí proces republikánskych primárok. Viac informácií nájdete v spravodajstve TASR.



Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher