Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

VIDEO A PODCAST Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Pozrite si video Diár alebo odoberajte Diár vo forme podcastu. Podcast si môžete vypočuť v počítači a odoberať ho vo svojich mobiloch. Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí.

Bratislava 26. augusta (TABLET.TV) - Šéfredaktor TASR Marián Kolár vám prináša spravodajský prehľad dňa.

Prezidentka Z. Čaputová sa vyjadrí k aktuálnej politickej situácii
Bratislava

K údajnej šifrovanej komunikácie obžalovaného Mariána K., z ktorej vyplýva, že mohol ovplyvňovať slovenskú politiku, súdy a políciu sa vyjadrili snáď už všetci. Dá sa predpokladať, že na dnes ohlásené vyjadrenie prezidentky Zuzany Čaputovej k aktuálnej politickej situácii, sa bude rovnako týkať možných, zatiaľ nepotvrdených, väzieb Mariána K. na politické špičky a predstaviteľov súdnictva. O prezidentkiných názoroch aj na túto tému, budeme informovať v domácom servise TASR.



Opozícia žiada odvolanie M. Jankovskej, hrozí protestom
Bratislava

No a spomínaná téma týchto dní ešte raz. V médiách sa objavila údajná komunikácia Mariána K. aj o tom, že mohol ovplyvňovať súčasnú štátnu tajomníčku ministerstva spravodlivosti Moniku Jankovskú. Opozícia žiada jej okamžité odvolanie z funkcie. Líder OĽaNO Igor Matovič tvrdí, že ak sa tak nestane, plánuje dnes celodenný protest pred budovou rezortu spravodlivosti. Premiér Pellegrini a minister spravodlivosti Gál povedali, že v prípade Jankovskej budú konať, ak sa podozrenia potvrdia. Jankovská akékoľvek podozrenia odmieta a na Matoviča chce podať trestné oznámenie.

Odborári nitrianskej Arrivy hrozia ostrým štrajkom, kraj hľadá riešenie
Nitra

Štrajková pohotovosť a prípadný ostrý štrajk vodičov autobusov spoločnosti Arriva Nitra by mohli skomplikovať prímestskú dopravu v Nitrianskom samosprávnom kraji. Vodiči vstúpili do štrajkovej pohotovosti v polovici júla po tom, ako sa so zamestnávateľom nedohodli na raste tarifných miezd. Na dnes už odborári avizovali vyhlásenie ostrého štrajku. Podľa slov predsedu krajskej samosprávy Milana Belicu kraj s dopravným podnikom rokuje a hľadá riešenie situácie. To by okrem iného mohlo spočívať aj v tom, že by kraj dopravcovi zákonným spôsobom pomohol pri zvýšení platov vodičov.

NBS si tiež pripomenie 75. výročie SNP
Bratislava
Tento týždeň si na celom Slovensku pripomenieme 75 rokov od vypuknutia Slovenského národného povstania. Ústredné oslavy sú vo štvrtok v Banskej Bystrici, ale povstanie si už niekoľko dní pripomínajú rôzne inštitúcie. Dnes tak urobí aj Národná banka Slovenska. Otvorí výstavu Hrdinovia Slovenskej národnej banky v SNP. Na vernisáži bude aj Milan Karvaš, syn Imricha Karvaša a bývalí guvernéri NBS.

Volejbalistky SR po dvoch výhrach na nulu vyzvú na ME Bielorusko
Bratislava

Športová redakcia sleduje začínajúci sa tenisový grandslamový turnaj roka aj so Slovákmi v ženskom a mužskom pavúku. Ale dominovať bude určite dianie na domácich majstrovstvách Európy vo volejbale žien. Slovenky vstúpili do kontinentálneho šampionátu výborne, keď v „bratislavskej“ D skupine vyhrali dva úvodné zápasy bez straty setu. Po včerajšom dni voľna na nich dnes večer čakajú Bielorusky. Multimediálne spravodajstvo zo stretnutia prinesieme v športovom servise.

Viac zaujímavých informácií sa dozviete zo spravodajského servisu tasr alebo ak navštívite portál teraz.sk.



Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher