Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

VIDEO A PODCAST Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Pozrite si video Diár alebo odoberajte Diár vo forme podcastu. Podcast si môžete vypočuť v počítači a odoberať ho vo svojich mobiloch. Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí.

Bratislava 28. augusta (TABLET.TV) - Redaktorka TASR Lucia Kvašňovská vám prináša spravodajský prehľad dňa.

Rokovanie vlády
(Buzitka)

Vládny kabinet bude rokovať v obci Buzitka v okrese Lučenec. Ministri sa budú na výjazdovom rokovaní venovať priebežnej informácii o realizácii akčného plánu rozvoja okresu Lučenec. Kabinet bude rokovať o poskytnutí regionálneho príspevku vo výške jedného milióna eur. Najviac financií, až 130.000 eur, by malo ísť na nákup multifunkčného zametacieho stroja pre verejnoprospešné služby mesta Fiľakovo. Ďalšie financie by mali získať na rôzne účely aj obce Lovinobaňa, Tomášovce či Polichno a ďalšie.



Oslavy SNP
(Banská Bystrica)

Uloženie pozostatkov neznámeho vojaka do pietnej siene Pamätníka Slovenského národného povstania, jazda dobovej cyklistickej eskadróny, predaj tretej edície Euro Souvenir bankovky v nominálnej sume nula eur či slávnostný koncert v Štátnej opere Banská Bystrica spojený s odovzdávaním Cien Múzea SNP. Aj to bude súčasťou sprievodného programu celoštátnych osláv 75. výročia SNP. Hlavná časť osláv sa uskutoční v Banskej Bystrici v dňoch 28. až 29. augusta. Súčasťou 75. výročia SNP bude aj slávnostná vojenská prehliadka.

Za slobodu Slovanov
(Zvolen)

Ochotníci Mladej Matice predstavia vo Zvolene divadelnú rekonštrukciu prísahy povstaleckej brigády s názvom Za slobodu Slovanov. Matičiari tiež položia veniec k sochám generálov Rudolfa Viesta a Jána Goliana pred Veliteľstvom Vzdušných síl. Predvedú tiež rekonštrukciu udalostí SNP s názvom Vrátim sa živý!

Pietne spomienky - výročie SNP
(Slovensko)

Pri príležitosti 75. výročia SNP sa uskutočnia viaceré pietne spomienky. Udalosť si pripomenieme kladením vencov na Cintoríne hrdinov v Martine, spomienkové stretnutie bude aj v Žiline v sade SNP, v Humennom, Vranove nad Topľou, ale aj v Strečne na vrchu Zvonica pri Pamätníku francúzskych partizánov.

Promócia absolventov DUK
(Bratislava)

Absolventi Detskej univerzity Komenského ukončia svoje štúdium. Sedemnásty ročník podujatia zavŕšia slávnostnou promóciou. Tá sa uskutoční po prednáške prorektora univerzity Radomíra Masaryka. Na nej povie deťom viac na tému Prečo sú otázky začínajúce sa na prečo ti najťažšie. Deti vo veku od deväť do 14 rokov navštevovali detskú univerzitu od začiatku júla. Vyskúšať si mohli napríklad skúšobný vojenský výcvik spolu s workshopom v Slovenskom národnom múzeu či IT workshopom. Deti absolvovali prednášky z oblasti práva, umenia či zdravotníctva v podaní popredných vedcov z rôznych univerzít.

Aktuálne informácie Vám počas dňa prinesieme v spravodajstve TASR a na portáli teraz.sk.



Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher