Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

VIDEO A PODCAST Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Pozrite si video Diár alebo odoberajte Diár vo forme podcastu. Podcast si môžete vypočuť v počítači a odoberať ho vo svojich mobiloch. Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí.

Bratislava 30. augusta (TABLET.TV) - Redaktorka TASR Martina Rybanská vám prináša spravodajský prehľad dňa.

Prezidentka v Rakúsku
(Viedeň)

Prezidentka Zuzana Čaputová dnes návštívi Rakúsko. Prijme ju tamojší prezident Alexander Van der Bellen, s ktorým absolvuje rokovania a spoločnú tlačovú konferenciu. Následne sa obaja zúčastnia slávnostného obedu. Po ňom sa prezidentka stretne so spolkovou kancelárkou Rakúska Brigitte Bierlein ako aj so slovenskými diplomatmi.



Deň baníkov
(Handlová)

Handlovčania dnes budú sláviť Deň baníkov. Pri tejto príležitosti zorganizovalo mesto spolu so Združením miest a obcí hornej Nitry bohatý program. V piatok sa uskutoční kladenie vencov k Pamätníku obetiam banských nešťastí na hornej Nitre. Taktiež sa budú udeľovať plakety za rozvoj baníctva v tomto regióne. Pre návštevníkov je pripravený aj hudobný program . Oslavy potrvajú až do nedele 1. septembra.

Klimatický samit OSN
(New York)

Švédska environmentálna aktivistka Greta Thunbergová sa dnes doplaví jachtou do New Yorku, kde sa zúčastní septembrového klimatického samitu OSN. Plavidlo poháňa energia z obnoviteľných zdrojov a podľa Thunbergovej za sebou nezanecháva žiadnu uhlíkovú stopu. V new Yorku sa uskutoční prvý takýto mládežnícky samit. Budú mať príležitosť diskutovať s lídrami štátov o efektívnych riešeniach v oblasti klímy a životného prostredia.

Vývoj cien na čerpačkách
(Bratislava)

Štatistický úrad dnes zverejní najnovšie údaje o vývoji cien pohonných látok na Slovensku v uplynulom týždni. Dozvieme sa, či motoristom zdraželo tankovanie benzínov a nafty. Naposledy zlacnelo tankovanie, nemenia sa len skvapalneného plynu.

Svetový pohár vo vodnom slalome
(Markkleeberg)

Slovenskí vodnoslalomári majú za sebou polovicu sezóny, to najdôležitejšie je však ešte len pred nimi. V druhej fáze sa začne súboj o nominácie na budúcoročné olympijské hry v Tokiu. Interná kvalifikácia odštartuje na 4. podujatí Svetového pohára v Nemecku, ktorý štartuje dnes. Preteky potrvajú až do nedele.

Viac zaujímavých informácií sa dozviete zo spravodajského servisu tasr alebo ak navštívite portál teraz.sk.



Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher