Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

VIDEO A PODCAST Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Denný podcast Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí. Podcast Diár si môžete vypočuť v počítači a zároveň aj odoberať vo svojich mobilných zariadeniach.

Bratislava 9. október (TABLET.TV) - Šéfedaktor TASR Marián Kolár vám prináša spravodajský prehľad dňa.

Vláda SR: Rodné čísla by mohli nahradiť bezvýznamové identifikátory
Bratislava

Rodné čísla by mali postupne nahradiť identifikátory fyzických osôb. Vyplýva to z návrhu zákona, ktorý na dnešné rokovanie vlády predloží ministerka vnútra Denisa Saková. Tzv. základné identifikátory majú zvýšiť ochranu osobných údajov v informačných systémoch štátnej správy. Na identifikáciu fyzickej osoby mimo informačných systémov verejnej správy bude slúžiť bezvýznamový identifikátor. Tento údaj bude uvedený na dokladoch totožnosti. Kabinet bude rozhodovať aj o dvojmiliónovom investičnom stimule pre nemeckého výrobcu automobilov Porsche na vybudovanie nového centra automatizácie a robotizácie automobilovej výroby v Hornej Strede.



Obhajoba Mariana K. sa vyjadrí k záverom vyšetrovania vraždy novinára
Bratislava

Sledujeme situáciu vo vyšetrovaní vraždy Jána Kuciaka a Márie Kušnírovej. Vyšetrovateľ ho ukončil a obhajobe Mariana K. dal pôvodne lehotu do 4-ého októbra na oboznámenie sa s jeho výsledkami. Napokon ju však predĺžil, a to práve do dnešného dňa. Dôvodom malo byť, že spis predložený obhajobe nebol úplný. Obhajoba Mariana K. tvrdí, že dnes zosumarizuje námietky voči vedeniu vyšetrovania, ktoré posúdi následne prokurátor.

Ombudsmanka zhodnotí svoju prácu v polovici funkčného obdobia
Bratislava

Verejná ochrankyňa práv Mária Patakyová má dnes zhodnotiť svoju prácu za polovicu funkčného obdobia. Zrekapituluje priority, z ktorými do funkcie išla, zamyslí sa nad prijatými či neprijatými opatreniami, ktoré navrhovala pre
zlepšenie ochrany práv pacientov, seniorov, väzňov, detí a ďalších
zraniteľných skupín. Ombudsmanka chce tiež hovoriť o nových témach, ktoré v rokoch 2017 – 2019 otvorila a o zavedení regionálnych výjazdov či osvetovej činnosti verejného ochrancu práv.

Odborníci diskutujú o budúcnosti koľajovej dopravy v SR
Bratislava

V ekonomickom servise ponúkneme dnes informácie z konferencie o železničnej doprave. Železničná spoločnosť Slovensko ju nazvala 100 miliónov cestujúcich pre slovenské vlaky. Jej účastníci budú diskutovať o perspektívach koľajovej dopravy na Slovensku, aj v rámci schválenej dlhodobej stratégie Železničnej spoločnosti. Podrobnosti prinesieme počas dňa.

Mladí Slováci chcú v Lichtenštajnsku vyhrať a pripraviť sa na Francúzov
Bratislava/Eschen, futbal, kvalifikácia ME 21

Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov dnes zabojuje o prvé body v kvalifikácii majstrovstiev Európy 2021 na trávniku Lichtenštajnska. V úvodnom stretnutí v 2. skupine podľahla na pôde Azerbajdžanu 1:2 a zatiaľ figuruje na chvoste šesťčlennej tabuľky. Zverenci Adriana Guľu nastúpia proti outsiderovi, ktorý však má na konte víťazstvo nad Azerbajdžanom. Podľa trénera Guľu chcú Slováci vyhrať a víťazstvom sa čo najlepšie namotivovať na zápas proti Francúzsku. Ten ich čaká v Dunajskej Strede na budúci utorok.

Viac zaujímavých informácií sa dozviete zo spravodajského servisu tasr alebo ak navštívite portál teraz.sk.



Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher