Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

VIDEO A PODCAST Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Pozrite si video Diár alebo odoberajte Diár vo forme podcastu. Podcast si môžete vypočuť v počítači a odoberať ho vo svojich mobiloch. Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí.

Bratislava 28. október (TABLET.TV) - Šéfredaktor TASR Marián Kolár vám prináša spravodajský prehľad dňa.

101. výročie vzniku ČSR si pripomínajú v ČR i SR
Bratislava

Naši západní susedia Česi si dnes štátnym sviatkom pripomínajú 101 rokov od vzniku Československej republiky. Predseda parlamentu Andrej Danko sa na Pražskom hrade zúčastní na ceremónii odovzdávania štátnych vyznamenaní prezidentom ČR Milošom Zemanom. Aj na Slovensku si niektorí toto výročie pripomenú. Napríklad prezidentka Zuzana Čaputová položí vence na námestí Tomáša Gariqua Masaryka v Bratislave. Spomienka na vznik Československej republiky bude aj v Košiciach. Toto výročie si pripomenieme aj v domácom servise TASR.



Poslanci NR pokračujú v schôdzi, majú hlasovať o stratifikácii nemocníc
Bratislava

Poslanci Národnej rady sa dnes zídu opäť a majú prerokovať aj návrh poslancov SMER-u na predĺženie moratória na predvolebné prieskumy z aktuálnych 14 na 50 dní pred voľbami. Okrem návrhu na predĺženie moratória by sa mali zákonodarcovia vyjadriť aj k návrhu na jeho skrátenie. Ten predložili nezaradení poslanci Katarína Cséfalvayová a Martin Fedor. Plénum by sa dnes malo definitívne vyjadriť k novele zákona o cestnej premávke, či k zmenám v podmienkach na poskytnutie investičnej pomoci. Poslanci majú tiež rozhodnúť, či do druhého čítania posunú reformu nemocníc.


Proces v kauze televíznych zmeniek pokračuje pred ŠTS
Bratislava

V kauze falšovania zmeniek televízie Markíza má dnes pred Špecializovaným trestným súdom vypovedať niekdajšia spoločníčka obžalovaného Pavla R. Sylvia Klaus-Volzová. Tá mala byť aj obeťou údajnej pripravovanej vraždy, z ktorej je Pavol R. obžalovaný v inom konaní. Klaus-Volzová bola v 90-tych rokoch obchodnou partnerkou Pavla R. v Markíze. Uznala pohľadávku Siloša Pohanku voči televízii, ktorú neskôr prevzali Marian K. a Štefan A. Obžalovaní Marian K. a Pavol R. mali po vzájomnej dohode vyhotoviť štyri sfalšované zmenky a tie predložiť ako prílohy na vydanie platobných rozkazov.


Ministerstvo životného prostredia predstaví nové protipovodňové opatrenia
Bratislava

Ministerstvo životného prostredia dnes predstaví nový projekt skvalitňovania protipovodňovej ochrany Slovenska. Konkrétne pôjde o zvýšenie protipovodňovej ochrany územia proti spätnému vzdutiu Malého Dunaja a Klátovského ramena Váhu. Viac informácií poskytne minister životného prostredia László Sólymos a my vám ich sprostredkujeme počas dňa.


Most-Híd ešte dáva rokovaniam o spoločnom postupe vo voľbách šancu
Bratislava

Parlamentná strana Most-Híd je naďalej presvedčená, že základom účinnej širokej spolupráce môže byť len dohoda medzi Mostom-Híd a mimoparlamentnou Stranou maďarskej komunity. Strana to uviedla po piatkovom rokovaní s tým, že debatám dá práve dnes ešte jednu šancu. Prioritou pre Most-Híd je zabezpečenie politickej reprezentácie národnostných menšín aj po parlamentných voľbách v roku 2020.

Podrobnejšie sa aj o tejto téme dozviete zo spravodajských servisov TASR a z teraz.sk



Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher