Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

VIDEO A PODCAST Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Pozrite si video Diár alebo odoberajte Diár vo forme podcastu. Podcast si môžete vypočuť v počítači a odoberať ho vo svojich mobiloch. Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí.

Bratislava 31. október (TABLET.TV) - Redaktorka TASR Martina Rybanská vám prináša spravodajský prehľad dňa.

Menej byrokracie
(Bratislava)

Vláda chce menej papierového vybavovania na Slovensku. Úrad podpredsedu vlády pre investície a informatizáciu dnes predstaví novelu zákona na zníženie byrokratickej záťaže. Zákon chce predložiť 18. decembra na rokovanie vlády. Šéf úradu Richard Raši predstaví, ktoré povinnosti by mali pri administratívnych úkonov odpadnúť.



Vývoj okolo Brexitu
(Bratislava)

Naďalej sledujeme ako sa vyvíja situácia okolo odchodu Veľkej Británie z Európskej únie. Británia mala pôvodne opustiť úniu na konci marca tohto roka. Termín sa následne posunul na dnešný 31. október, čo však už tiež neplatí. Chaos, o ktorý sa zaslúžil hlavne premiér Boris Johnson, nakoniec viedol k ďalšiemu odkladu brexitu na 31. január budúceho roku. Viacerí politici však hovoria, že stále existuje riziko odchodu bez dohody.

Dar od Japonska
(Košice)

Košice dostanú 50 stromov sakura. Mestu ich daruje Veľvyslanectvo Japonska na Slovensku v spolupráci s japonským závodom Minebea. Stromy mesto dostane pri príležitosti 100. výročia nadviazania diplomatických vzťahov medzi Japonskom a bývalým Československom.

Vývoj cien na čerpacích staniciach
(Bratislava)

Z nášho spravodajského servisu sa dnes dozviete či zdraželo tankovanie pohonných látok na Slovensku. Najnovšie údaje o vývoji cien benzínov a nafty v predchádzajúcom týždni zverejní Štatistický úrad. Naposledy sa nezmenila cena benzínov ani nafty, klesli aj ceny 95-oktánového benzínu.

Výročie vzniku opery
(Banská Bystrica)

Štátna opera v Banskej Bystrici si pripomína 60. výročie svojho vzniku. Pri tejto príležitosti sa dnes uskutoční slávnostný koncert. Od začiatku tohto mesiaca si návštevníci opery môžu vychutnať predstavenia banskobystrických sólistov, orchester, zbor a balet Štátnej opery. Prezentované sú ukážky z diel, ktoré sa počas 60 rokov existencie divadla vyznačili niečím výnimočným, alebo boli divácky zvlášť obľúbené.

Viac zaujímavých informácií sa dozviete zo spravodajského servisu tasr alebo ak navštívite portál teraz.sk.



Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher