Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

VIDEO A PODCAST Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Pozrite si video Diár alebo odoberajte Diár vo forme podcastu. Podcast si môžete vypočuť v počítači a odoberať ho vo svojich mobiloch. Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí.

Bratislava 7. novembra (TABLET.TV) - Redaktorka TASR Lucia Kvašňovská vám prináša spravodajský prehľad dňa.

Pokračuje pojednávanie v kauze vraždy G. Szymaneka
(Banská Bystrica)

Na okresnom súde v Banskej Bystrici sa očakáva vyhlásenie rozsudku v kauze popravy poľského podnikateľa Szymaneka. Obžalovaní sú na doživotie odsúdený Mikuláš Č. a jeho niekdajšia pravá ruka Ján K. Ten je v súčasnosti na slobode, tvrdí, že je nevinný a celé je to nezmysel. Bývalý banskobystrický boss však vinu priznal a skutok oľutoval. Podnikateľa mala dvojica zavraždiť na jeseň v roku 1997 pri chate za obcou Polomka v okrese Brezno. Údajne išlo o objednávku ľudí z Poľska a cieľom bolo výkupné.



Pamiatka vojnových veteránov
(Bratislava)

Minister obrany Peter Gajdoš si pripomenie pamiatku vojnových veteránov. Zúčastní sa pietnej spomienky pri bratislavskom Pamätníku príslušníkov západného odboja. Spomienka sa koná pri príležitosti blížiaceho sa medzinárodného dňa vojnových veteránov. Tých si svet každoročne pripomína 11. novembra. Tento deň je známy aj ako Deň červených makov.

Privátne značky na Slovenskom trhu
(Bratislava)

Pozrieme sa aj na podiel privátnych značiek na regáloch v potravinových reťazcoch na Slovensku a na to, či ich podiel v porovnaní s minulým rokom vzrástol alebo klesol. Potravinárska komora Slovenska bude na tlačovej konferencii informovať aj o tom, ktoré produkty privátnych značiek majú najväčšie zastúpenie ale aj na to, či reťazce na ich výrobu využívajú slovenských alebo zahraničných výrobcov.

Skríning rakoviny krčka maternice
(Prevencia)

Na Slovensku pribudne každoročne 34.000 ľudí s rakovinou. Ministerstvo zdravotníctva zdôrazňuje potrebu prevencie a liečby onkologických ochorení. V rámci Roka prevencie spúšťa rezort skríning rakoviny krčka maternice. Ide už o tretí štátom riadený skríning, ministerstvo počas roka spustilo aj skríning rakoviny hrubého čreva a mamografický skríning.

Aktuálne informácie Vám počas dňa prinesieme v spravodajstve TASR a na portáli teraz.sk.



Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher