Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

VIDEO A PODCAST Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Pozrite si video Diár alebo odoberajte Diár vo forme podcastu. Podcast si môžete vypočuť v počítači a odoberať ho vo svojich mobiloch. Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí.

Bratislava 12. novembra (TABLET.TV) - Redaktorka TASR Lucia Kvašňovská vám prináša spravodajský prehľad dňa.

Pellegrini na Cypre
(Cyprus)

Návšteva slovenských vojakov pôsobiacich na mierovej misii OSN UNFICYP na Cypre, ale aj stretnutie s predsedom Snemovne reprezentantov Demetrisom Syllourisom či cyperským prezidentom Nikosom Anastasiadesom. Aj to má na programe predseda vlády Peter Pellegrini počas svojej návštevy na Cypre. Okrem toho premiér navštívi okupovanú časť Cypru a v Tábore Milana Rastislava Štefánika vo Famaguste položí veniec k pamätníkom.



Prezidentka v Prahe
(Praha)

Prezidentka Zuzana Čaputová si v Prahe pripomenie blížiace sa 30. výročie Nežnej revolúcie. V rámci podujatí pri príležitosti tohto výročia položí veniec k Pamätníku 17. novembra na Národnej Triede v Prahe. Večer má v priamom prenose Českej televízie z Betlehemskej kaplnky diskutovať na tému "boj za pravdu" s predsedom Ústavného súdu Českej republiky Pavlom Rychetským.

Slovenský štít
(Lešť)

V priestoroch Centra výcviku Lešť sa končí najväčšie tohtoročné vojenské cvičenie na Slovensku s názvom Slovenský štít 2019. Pripravené sú dynamické ukážky spôsobilosti cvičiacich jednotiek, napríklad prepad vozidla či letecký útok. Podujatia sa zúčastní aj minister obrany Peter Gajdoš. Celkovo sa na Slovenskom štíte zúčastňuje takmer 1500 príslušníkov slovenských ozbrojených síl. Súčasne sa konajú aj podporné cvičenia Vzdušný štít či Jasné znamenie, celkový počet zúčastnených vojakov je okolo 2500. Podľa slov ministra obrany sa okrem slovenských vojakov zúčastňujú cvičenia aj ich kolegovia z krajín V4, Portugalska a USA, ktorí tak spoločne preveria svoju pripravenosť.

Otvorenie Európskej Integrácie V4 2019
(Bratislava)

Minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák spolu s ministerkou vnútra Denisou Sakovou otvoria prvý ročník podujatia Európska Integrácia Vyšehradskej skupiny 2019. Ide o charitatívne podujatie, ktoré organizuje občianske združenie Integrácia. zameriava sa na pomoc pri začleňovaní zdravotne a sociálne znevýhodnených detí do bežného života. Na charitatívnom podujatí sa zúčastní vyše tri tisíc detí zo Slovenska a približne 1.200 detí z ostatných krajín V4.

Viac informácií nájdete v spravodajstve TASR alebo na portáli teraz.sk.



Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher