Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

VIDEO A PODCAST Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Pozrite si video Diár alebo odoberajte Diár vo forme podcastu. Podcast si môžete vypočuť v počítači a odoberať ho vo svojich mobiloch. Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí.

Bratislava 13. novembra (TABLET.TV) - Šéfredaktor TASR Marián Kolár vám prináša spravodajský prehľad dňa.

Vláda SR: Slovenská veda a technika majú potenciál, treba ale viac peňazí
Bratislava

Členovia vlády majú na dnešnom zasadnutí prerokovať aj Správu o stave výskumu a vývoja na Slovensku a jeho porovnanie so zahraničím za rok 2018. Tá konštatuje, že systém slovenskej vedy a techniky má potenciál, len treba viac financií. V programe kabinetu je aj Akčný plán Iniciatívy pre otvorené vládnutie na ďalšie dva roky. V poradí štvrtý akčný plán obsahuje 26 úloh najmä v oblasti sprístupňovania dát, otvoreného vzdelávania, otvorenej justície a právnej istoty pre občanov.



Premiér P. Pellegrini navštívi na Cypre slovenských vojakov
Famagusta

Slovenský premiér Peter Pellegrini na zasadnutí vlády nebude, pretože je na návšteve Cypru. Navštívi slovenských vojakov, ktorí tam pôsobia na mierovej misii OSN UNFICYP. Peter Pellegrini zájde do okupovanej časti Cypru a v Tábore M. R. Štefánika vo Famaguste položí vence k trom pamätníkom. Na Cypre pôsobí 242 profesionálnych vojakov slovenských Ozbrojených síl. Ich cieľom v rámci misie je zabezpečiť dodržiavanie prímeria medzi znepriatelenými stranami. Viac o návšteve povie vyslaná spravodajkyňa TASR.

ŠTS má rozhodnúť o predĺžení väzby obžalovaným z vraždy novinára
Pezinok

Špecializovaný trestný súd v Pezinku bude na neverejnom zasadnutí rozhodovať o predĺžení väzby Alene Zs. a spol., teda Tomášovi Sz. a Miroslavovi M., po podaní obžaloby v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice. Ďalšiemu obvinenému Zoltánovi A. väzbu už predĺžili. Termín zasadnutia, na ktorom bude súd schvaľovať dohodu o vine a treste, ktorú nedávno uzavrel Zoltán A. s prokurátorom, zatiaľ nie je známy. V priebehu dňa prinesieme podrobnosti.

Most medzi mestami Komárno a Komárom má byť najvyšším na Dunaji
Komárno

Regionálny redaktor TASR bude dnes v Komárne sledovať program ministra dopravy Árpáda Érseka. Ten chce na juhu Slovenska informovať o významnom míľniku stavby na moste cez rieku Dunaj medzi mestami Komárno a Komárom. Most totiž dosiahol svoju celkovú výšku, a to postavením posledného diela pylóna. Ten z neho – po dokončení – spraví najvyšší most na Dunaji.

Podľa Václava Klausa predchádzajúcich 30 rokov neprinieslo sklamania
Bratislava

Celý mesiac si TASR pripomína udalosti z novembra 1989. Dnes agentúra prinesie aj názor bývalého českého premiéra a prezidenta Václava Klausa. Ten sa domnieva, že Nežná revolúcia bola najvýznamnejšou udalosťou v našich dejinách. Došlo k pádu komunizmu a začala sa hlboká spoločenská, politická a ekonomická transformácia Slovenska a Čiech. Slovensko a Čechy sú podľa neho "nekonečne iné" krajiny ako boli pred 30-timi rokmi a kto to nechce pripustiť tak je hlupák.

Viac informácií nájdete v spravodajstve TASR alebo na portáli teraz.sk.



Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher