Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

VIDEO A PODCAST Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Pozrite si video Diár alebo odoberajte Diár vo forme podcastu. Podcast si môžete vypočuť v počítači a odoberať ho vo svojich mobiloch. Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí.

Bratislava 3. decembra (TABLET.TV) - Šéfredaktor TASR Marián Kolár vám prináša spravodajský prehľad dňa.

Lídri NATO sa zídu na summite v Londýne
Londýn, Veľká Británia

V Londýne sa dnes zídu lídri členských krajín Severoatlantickej aliancie na dvojdňovom summite, ktorý sa koná pri príležitosti 70-eho výročia založenia NATO. Slovensko zastupuje prezidentka Zuzana Čaputová a tiež ministri zahraničných vecí a obrany. V prvý deň je na programe slávnostná recepcia pre lídrov NATO v Buckinghamskom paláci, ktorú usporiada britská kráľovná Alžbeta II. Vyslaní spravodajcovia TASR prinesú multimediálne spravodajstvo.



Poslanci NR SR ukončia rozpravu k návrhu štátneho rozpočtu
Bratislava

Počas druhého rokovacieho týždňa 53-ej schôdze Národnej rady budú poslanci hovoriť o návrhu štátneho rozpočtu aj o návrhu zakázať reklamy na potraty. Čaká na nich aj hlasovanie o stratifikácii nemocníc. Plénum sa zíde dnes. Tento týždeň však zákonodarcovia majú v pláne aj dve mimoriadne schôdze. Prvú iniciovala opozícia a chce dosiahnuť, aby poslanci prerokovali návrhy, ktoré boli presunuté. Vzápätí by mali poslanci mimoriadne zasadať opäť a prijať uznesenie k návratu investičného zlata na Slovensko.

Predstavitelia SR a EK si prezrú priestory Európskeho orgánu práce
Bratislava

Minister práce Ján Richter spolu so zástupcami Európskej komisie si dnes prezrie bratislavské priestory Európskeho orgánu práce na Landererovej ulici. Po prehliadke budú mať predstavitelia tlačovú besedu, z ktorej TASR ponúkne multimediálne spravodajstvo. O tom, že Európsky orgán práce bude sídliť v Bratislave rozhodla v júni Rada pre zamestnanosť, sociálnu politiku, zdravie a spotrebiteľské záležitosti v Luxemburgu. Ide o prvú inštitúciu Európskej únie na Slovensku.

Na Slovensku bude zasadať Ministerská rada OBSE
Bratislava

Hlavné mesto sa v závere pracovného týždňa stane dejiskom 26-eho zasadnutia Ministerskej rady Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe. Pôjde o vyvrcholenie ročného slovenského predsedníctva v tejto najväčšej regionálnej bezpečnostnej organizácii sveta. Rokovaniu bude predsedať minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák, ktorý dnes verejnosti a novinárom poskytne bližšie informácie o tomto podujatí.

Zverejnia výsledky testovania 15 ročných žiakov – PISA
Bratislava

Dnes oficiálne zverejnia výsledky testovania 15-ročných žiakov v medzinárodnej štúdii OECD PISA 2018. Počínanie slovenských žiakov zhodnotia ministerka školstva Martiny Lubyovej a riaditeľka Národného ústavu certifikovaných meraní vzdelávania Romana Kanovská. V roku 2015 dopadli slovenskí žiaci v testovaní matematickej, čitateľskej a prírodovednej gramotnosti významne horšie, ako je priemer krajín OECD.

Nové zelené projekty pre rozvoj Šariša a Zemplína
Svidník

Do Svidníka dnes zavíta minister životného prostredia László Sólymos. Spolu s viceprimátorom mesta Michalom Goriščákom a starostom Šarišského Štiavnika predstavia nové, zelené projekty pre rozvoj Šariša a horného Zemplína. Podrobné informácie ponúkne regionálny redaktor TASR v priebehu dňa.



Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher