Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

VIDEO A PODCAST Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Pozrite si video Diár alebo odoberajte Diár vo forme podcastu. Podcast si môžete vypočuť v počítači a odoberať ho vo svojich mobiloch. Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí.

Bratislava 12. decembra (TABLET.TV) - Redaktorka TASR Lucia Kvašňovská vám prináša spravodajský prehľad dňa.



Otvorenie záchytného parkoviska v Pezinku
(Pezinok)

Nové záchytné parkovisko pre cestujúcich vlakom otvoria v Pezinku pri železničnej stanici. Slávnostného otvorenia sa zúčastní minister dopravy Árpád Érsek a tiež zástupcovia Železníc Slovenskej republiky. Výstavba takýchto parkovísk je podľa rezortu dopravy v súlade so stratégiou podpory ekologickej dopravy a presadaním cestujúcich z áut do prostriedkov hromadnej dopravy, v tomto prípade do vlakov. Ďalšie záchytné parkoviská financované z eurofondov sú podľa rezortu dopravy plánované v Ivanke pri Dunaji, Nových Košariskách a Zohore.

Poďakovanie hasičom z Prešova
(Prešov)

Ministerka vnútra Denisa Saková a prezident hasičského a záchranného zboru Pavol Nereča sa oficiálne poďakujú hasičom z Prešova. Stretnú sa s profesionálnymi i dobrovoľnými hasičmi, ktorí zasahovali pri výbuchu plynu a následnom požiari paneláka na Mukačevskej ulici. Plyn vybuchol v piatok v jednom z bytov v 12-podlažnej bytovke. Nešťastie si vyžiadalo sedem ľudských životov a jedna osoba je nezvestná. Svoje domovy museli opustiť obyvatelia viacerých okolitých domov. Časť z nich sa do bytov vrátila v sobotu popoludní.

Voľby 2020
(Bratislava)

Do nadchádzajúcich parlamentných volieb, ktoré budú 29. februára 2020, kandiduje celkovo 25 politických subjektov. Nie všetkým z nich sa však podarilo naplniť 150-člennú kandidačnú listinu. S plnou kandidátkou sa o podporu voličov vo voľbách uchádza celkovo 13 politických strán, hnutí a koalícií. Najmenej kandidátov má hnutie Práca slovenského národa, a to 13.

Briti hlasujú v predčasných voľbách
(Británia)

Pozrieme sa aj do zahraničia. Briti dnes hlasujú v predčasných voľbách do 650-člennej Dolnej snemovne britského parlamentu. Hlasovať je oprávnených takmer 46 miliónov ľudí. Výsledky by mali byť známe 13. decembra. Britský premiér Boris Johnson sa podľa agentúry AP snaží vo voľbách získať väčšinu kresiel v britskom parlamente, aby tak mohol presadiť dohodu o brexite. Na tej sa s EÚ dohodol tesne pred októbrovým zasadnutím Európskej rady. Britský parlament však dohodu neschválil a termín brexitu bol opätovne posunutý z 31. októbra 2019 na 31. januára 2020.

Podcast Diár si môžete vypočuť v počítači a zároveň aj odoberať vo svojich mobilných zariadeniach.



Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher