Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

VIDEO A PODCAST Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Denný podcast Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí. Podcast Diár si môžete vypočuť v počítači a zároveň aj odoberať vo svojich mobilných zariadeniach.

Bratislava 17. decembra (TABLET.TV) - Šéfredaktor TASR Marián Kolár vám prináša spravodajský prehľad dňa.

Premiér a prezidentka majú rokovať o demisii ministerky zdravotníctva
Bratislava

Premiér Peter Pellegrini sa stretne s prezidentkou Zuzanou Čaputovou. Obaja predstavitelia sa chcú rozprávať o situácii v rezorte zdravotníctva po tom, ako ministerka Andrea Kalavská podala demisiu. Prezidentský palác včera oznámil, že nejde o oficiálne, ale iba o pracovné stretnutie a počas dňa bude informovať o ďalších krokoch prezidentky v súvislosti s demisiou ministerky zdravotníctva. Andrea Kalavská sa rozhodla podať demisiu 9-eho decembra po tom, ako vláda stiahla návrh reformy nemocníc, tzv. stratifikáciu, z rokovania parlamentu.




MŽP chce chrániť národné parky pred nelegálnymi výrubmi
Bratislava

Minister životného prostredia László Sólymos bude dnes informovať, že jeho rezort odštartoval práce, ktoré majú viesť k zefektívneniu odhaľovania nelegálnych výrubov stromov v národných parkoch. Podrobnosti ozrejmí Milan Haluš, riaditeľ Inštitútu environmentálnej politiky a TASR ich prinesie v domácom servise v priebehu dňa.

Ministerstvo financií zhodnotí rok 2019 a pripravenosť e-kasy
Bratislava

Minister financií Ladislav Kamenický si na dnes pozval zástupcov médií, aby pred nimi zhodnotil počiny svojho rezortu v končiacom sa roku. Medzi problémy, hojne kritizované opozíciou a odbornou verejnosťou, patria aj nezrovnalosti vo fungovaní e-kasy. K tejto téme sa vyjadria prezidentka finančnej správy Lenka Wittenbergerová a šéf sekcie boja proti podvodom Ladislav Hanniker. O pripravenosti e-kasy povieme viac v ekonomickom servise.

NKÚ bilancuje rok 2019
Bratislava

No a dnes je medzi očakávanými udalosťami aj ďalšia bilancia. Tento raz v podaní predsedu Najvyššieho kontrolného úradu Karola Mitríka. Bude informovať o najaktuálnejších zisteniach úradu a zhodnotí priebeh a výsledky kontrol v končiacom sa roku 2019. Mitrík má tiež predstaviť plány NKÚ na budúci rok.

Ministerka vnútra ocení dobrovoľných hasičov z Oravy
Bratislava

Ministerka vnútra Denisa Saková bude dnes v hlavnom meste oceňovať členov dobrovoľných hasičských zborov. Ministerka ocení a poďakuje sa dobrovoľným hasičom, ktorí začiatkom tohto roka pomáhali pri odstraňovaní snehovej kalamity na Orave. Podrobne v spravodajstve TASR na domácom okruhu.

P.Vlhová zabojuje o ďalšie body v SP, na programe je obrovský slalom
Bratislava/Courchevel

No a športová redakcia bude okrem iných aktualít sledovať aj preteky Svetového pohára alpských lyžiarok vo francúzskom Courcheveli. Tam je na programe obrovský slalom. Na jeho štart sa postaví aj slovenská lyžiarka Petra Vlhová. V predchádzajúcom obrovskom slalome, v americkom stredisku Killington, skončila Slovenka na šiestom mieste, keď sa jej nepodarilo využiť priebežne druhú pozíciu po prvom kole. Petra Vlhová je však naladená dobre aj zásluhou premiérového víťazstva v tejto sezóne. To dosiahla v nedeľu. Vo Švajčiarsku vyhrala súťaž v paralelnom slalome.



Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher