Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Slovensko

VIDEO A PODCAST Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Denný podcast Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí. Podcast Diár si môžete vypočuť v počítači a zároveň aj odoberať vo svojich mobilných zariadeniach.

Bratislava 19. decembra (TABLET.TV) - Redaktorka TASR Martina Rybanská vám prináša spravodajský prehľad dňa.



Pojednávanie vo vražde J. Kuciaka
(Pezinok)

V Pezinku dnes bude zasadať Špecializovaný trestný súd v prípade vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Na programe je verejní zasadnutie v trestnej veci vedenej proti obvinenému Tomášovi Sz., ktorý je obvinený z účasti na vražde.

Zvýšenie bankového odvodu
(Bratislava)

Prezidentka Zuzana čaputová už podpísala novelu zákona, ktorou sa od budúceho roka zvýši bankový odvod na Slovensku na 0,4 %. Z nášho spravodajského servisu sa dnes dozviete, aké kroky plánuje podniknúť Slovenská banková asociácia, ktorá varuje pred viacerými rizikami tohto roka.

Bezpečnosť stavieb
(Bratislava)

Slovenská komora stavebných inžinierov sa dnes vyjadrí ku kvalite a bezpečnosti stavieb na Slovensku. Hovoriť budú o aktuálnych stavebných technikách ako aj o parametroch, ktoré musia budovy splniť, aby vyhoveli bezpečnostným požiadavkám.

Cestovný ruch v BBSK
(Kováčová)

Banskobystrický samosprávny kraj bude dnes informovať o vývoji cestovného ruchu. Dozvieme sa koľko turistov navštívilo kraj aj ktoré pamiatky pre nich boli najlákavejšie. Župa bude zároveň informovať aj o novinkách zimnej turistickej sezóny ako aj o atrakciách, na ktoré sa môžu návštevníci tešiť.

Spustenie električkovej trate

(Bratislava)

Primátor Bratislavy Matúš Vallo bude dnes informovať o začatí prevádzky električky na zmodernizovanom úseku trate po obratisko v Karlovej Vsi. Spusteniu električiek bránil spor o vstup na pozemky pod elektrickou stanicou-meniarňou Dolné Krčace. Vallo včera však informoval, že súd dal v plnej miere za pravdu mestu.

Podcast Diár si môžete vypočuť v počítači a zároveň aj odoberať vo svojich mobilných zariadeniach.



Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher