Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

VIDEO A PODCAST Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Denný podcast Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí. Podcast Diár si môžete vypočuť v počítači a zároveň aj odoberať vo svojich mobilných zariadeniach.

Bratislava 23. decembra (TABLET.TV) - Redaktorka TASR Martina Rybanská vám prináša spravodajský prehľad dňa.

Program prezidentky
(Bratislava)

Prezidentka Zuzana Čaputová navštívi bratislavské zariadenia, ktoré pomáhajú ľuďom bez domova. Stretne sa s vedením domova Domec a Občianskym združením Vagus. Mala by sa vyjadriť k situácii ľudí, ktorí musia žiť na ulici. V Bratislave sa to týka približne 4000 ľudí.



Nevýhodná súťaž?
(Bratislava)

Koalícia PS-Spolu tvrdí, že vláda pod vedením Petra Pellegriniho a Národná agentúra pre sieťové a elektronické služby pripravili podozrivý tender. Na dnešnej tlačovej konferencii bude informovať o tom, že v najbližších dňoch chcú cez sviatky kúpiť bez súťaže a veľmi nevýhodne budovu v Petržalke na vybudovanie dátového centra.

Vianoce vojakov na misiách
(Bratislava)

Minister obrany SR Peter Gajdoš a náčelník Generálneho štábu slovenských ozbrojených síl Daniel Zmeko sa spoja cez videohovory s vojakmi, ktorí budú aj počas sviatkov plniť úlohy v zahraničných misiách a operáciách. Týka sa to najmä vojakov, ktorí sú na misách v rámci medzinárodného krízového manažmentu.

Napätie medzi Rómami a majoritou
(Kováčová)

Únia Rómov na Slovensku tvrdí, že rastie napätie medzi Rómami a majoritnou spoločnosťou. Pred Úradom vlády v Bratislave sa chce vyjadriť k aktuálnej situácii. Hovoriť budú o tom, čo sa na spolužití s Rómami nezlepšilo.

Prvý vlak na Krym
(Petrohrad)

Prinesieme vám aj spravodajstvo zo zahraničia. Z Ruska dnes bude vypravený prvý vlak na okupovaný polostrov Krym. Trasu z Petrohradu do Sevastopola cez nový most ponad Kerčský prieliv by mal absolvovať za 43 a pol hodiny. Od anexie Krymu uplynulo už viac ako päť rokov.

Prípravný zápas
(Žilina)

Slovenských hokejových reprezentantov do 20 rokov čaká posledný prípravný zápas pred štartom majstrovstiev sveta tejto vekovej kategórie. Mladíci si v Žiline zmerajú sily s Ruskom. Cez víkend podľahli českému tímu. Majstrovstvá sveta sa uskutočnia od 26. decembra do 5. januára v Česku. Na šampionáte budú Slováci pôsobiť v třineckej A-skupine, kde sa postupne stretnú s hokejistami Kazachstanu, Fínska, Švajčiarska a Švédska.

Viac zaujímavých informácií sa dozviete zo spravodajského servisu tasr alebo ak navštívite portál teraz.sk.



Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher