Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Slovensko

VIDEO A PODCAST Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Denný podcast Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí. Podcast Diár si môžete vypočuť v počítači a zároveň aj odoberať vo svojich mobilných zariadeniach.

Bratislava 7. januára (TABLET.TV) - Redaktorka TASR Martina Rybanská vám prináša spravodajský prehľad dňa.



Lepšie čerpanie eurofondov
(Bratislava)

Čerpanie eurofondov na Slovensku sa má zlepšiť. Podpredseda vlády pre investície a informatizáciu Richard Raši a zástupcovia miest, obcí a krajov podpíšu Memorandum o spolupráci. O jeho cieľoch budú následne informovať na spoločnom brífingu. Taktiež prezradia na čo by sa mohli eurofondy lepšie využívať.

Štrajk autodopravcov
(Bratislava)

Bratislavu čakajú v utorok dopravné obmedzenia. Štrajkovať budú autodopravcovia. Únia autodopravcov Slovenska dlhodobo upozorňuje na zvyšujúce sa daňové zaťaženie, ale aj na odhalenia Najvyššieho kontrolného úradu SR o nehospodárnom výbere mýta. Autodopravcovia tvrdili, že posledné tri roky prosili, argumentovali a žiadali o nápravu a vytvorenie dôstojného podnikateľského prostredia predsedu vlády, ako aj ministerstvo dopravy. Nedočkali sa však výsledku.

Vývoj cien pohonných látok
(Bratislava)

Z nášho spravodajského servisu sa dnes dozviete ako sa vyvíjali ceny pohonných látok na Slovensku v uplynulom týždni. Najnovšie údaje o cenách benzínov a nafty. Naposledy si motoristi priplatili za benzín aj LPG. Naopak, klesla cena nafty a cena stlačeného plynu sa dlhodobo nemení.

Iránska kríza
(Bratislava)

Naďalej sledujeme ako sa vyvíja iránska kríza. Tá vypukla po tom ako USA dronom usmrtili vplyvného iránskeho generála. Ako zmierniť napätie na Blízkom východe trápi aj európskych lídrov. Tí budú v piatok rokovať o možných riešeniach. Slovensko má v Iráne vyslaných sedem vojakov.

Príprava na novú sezónu
(Trnava)

Viaceré slovenské futbalové tímy dnes odštartujú zimnú prípravu na nadchádzajúcu jarnú sezónu. Týka sa to Spartaku Trnava, MŠK Žilina, či MFK Ružomberok. Kluby by mohli informovať o novinkách, ale aj o tom, na čo sa môžu tešiť návštevníci futbalových ihrísk.

Denný podcast Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí.

Podcast Diár si môžete vypočuť v počítači a zároveň aj odoberať vo svojich mobilných zariadeniach.



Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher