Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

VIDEO A PODCAST Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Denný podcast Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí. Podcast Diár si môžete vypočuť v počítači a zároveň aj odoberať vo svojich mobilných zariadeniach.

Bratislava 8. januára (TABLET.TV) - Šéfredaktor TASR Marián Kolár vám prináša spravodajský prehľad dňa.



Haváriu ukrajinského boeingu neprežil nikto zo 180 ľudí na palube
Teherán/Bratislava

Zahraničná redakcia TASR sleduje situáciu neďaleko iránskeho hlavného mesta Teherán, kde sa dnes nadránom zrútilo lietadlo ukrajinských aerolínií. Haváriu stroja so 180-imi ľuďmi na palube nikto neprežil. Iránska tlačová agentúra Fars uviedla, že príčinou havárie lietadla boli pravdepodobne technické problémy.
Lietadlo typu Boeing 737-800 spoločnosti Ukraine International Airlines smerujúce do ukrajinskej metropoly Kyjev sa zrútilo na predmestí Teheránu krátko po vzlete z Medzinárodného letiska imáma Chomejního.

Šéf ER Ch. Michel bude s P. Pellegrinim hovoriť o klimatickej neutralite
Bratislava

Na pozvanie slovenského premiéra Petra Pellegriniho pricestuje dnes do Bratislavy predseda Európskej rady Charles Michel. Obsahom rokovania budú témy viacročného finančného rámca ako aj európskeho záväzku ku klimatickej neutralite do roku 2050. Pellegrini bude s Michelom hovoriť aj o migrácii a rozširovaní Európskej únie. Výsledky rokovaní zhrnieme v domácom a ekonomickom servise TASR.

Ministerstvo financií chce s dopravcami rokovať, dane znížiť neplánuje
Bratislava

Únia autodopravcov Slovenska naznačila možnosť celospoločenského štrajku autodopravcov, ak nebudú splnené ich požiadavky. Včera dopravcovia protestovali na troch miestach republiky. Ministerstvo financií je pripravené sa so zástupcami autodopravcov stretnúť dnes. Rezort s autodopravcami opakovane rokoval, ale opätovne tvrdí, že požadované zníženie dane z motorových vozidiel o 50 % by znamenalo výpadok príjmov štátneho rozpočtu v sume asi 35 miliónov eur a ten by si vyžadoval dodatočné opatrenia.

Voľby NR SR: Politické strany môžu delegovať členov komisií ešte dnes
Bratislava

Dnešok je posledným dňom na delegovanie členov okrskových a okresných volebných komisií v súvislosti s voľbami do Národnej rady. Ministerstvo vnútra upozorňuje, že politické strany môžu delegovať členov elektronicky, teda sken oznámenia o delegovaní člena musí byť doručený e-mailom príslušnej obci alebo prednostovi okresného úradu najneskôr do 24:00. Parlamentné voľby budú 29-teho februára, kandiduje v nich 25 politických subjektov a daňových poplatníkov vyjdú na viac ako 12 a pol milióna eur.

V kauze falšovania zmeniek budú pred senátom ŠTS vypovedať znalci
Pezinok

V kauze falšovania zmeniek TV Markíza a marenia spravodlivosti má pred senátom Špecializovaného trestného súdu v Pezinku dnes vypovedať americký znalec Gerry Laporte. Amerického znalca navrhla v procese obhajoba. Od decembra 2019 však platia americké sankcie, v rámci ktorých bol Marian K. umiestnený na Magnitského zoznam. Ten zakazuje americkým firmám, ale aj fyzickým osobám s obžalovaným akokoľvek obchodovať. Okrem Laporteho sa na súde očakávajú aj znalci Milan Nouzovský a Andrea Jabconová.

Denný podcast Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí.

Podcast Diár si môžete vypočuť v počítači a zároveň aj odoberať vo svojich mobilných zariadeniach.



Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher