Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

VIDEO A PODCAST Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Denný podcast Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí. Podcast Diár si môžete vypočuť v počítači a zároveň aj odoberať vo svojich mobilných zariadeniach.

Bratislava 9. januára (TABLET.TV) - Redaktorka TASR Martina Rybanská vám prináša spravodajský prehľad dňa.



Hlasovanie o brexite
(Londýn)

Dolná snemovňa britského parlamentu bude dnes definitívne hlasovať o zákone o brexite. Ide o návrh vykonávacieho zákona k odchodu Británie z Európskej únie. Novozvolený britský premiér Boris Johnson chce dosiahnuť, aby Británia opustila úniu do konca januára tohto roka. Tento deň má byť aj zrušené ministerstvo pre brexit.

Pojednávanie vo veci vraždy
(Žilina)

Na okresnom súde v Žiline sa dnes uskutoční hlavné pojednávanie v konaní vedenom pre obzvlášť závažný zločin vraždy. Obžalovaná je 16- ročné Judita zo zabitia svojho 16-ročného spolužiaka Tomáša. K tomuto skutku došlo vlani v máji v jednej z bytoviek na žilinskom sídlisku Vlčince.

Vývoj zahraničného obchodu
(Bratislava)

Z nášho spravodajského servisu sa dnes dozviete ako sa darilo zahraničnému obchodu za posledných desať mesiacov minulého roka. Najnovšie údaje o vývoji exportu zverejní Štatistický úrad. Naposledy v septembri sa zahraničný obchod vrátil k prebytkom. Zaostával však za vývojom v predchádzajúcom roku. Analytici pozorne sledujú tieto štatistiky, pretože naznačujú ekonomický vývoj v eurozóne ako aj vplyv na slovenskú ekonomiku.

Financie pre startupy
(Bratislava)

Podpredseda vlády pre investície a informatizáciu Richard Raši bude dnes informovať o aktuálne vyhlásených výzvach na podporu inovačného ekosystému na Slovensku. Financie majú pomôcť mladým inovatívnym firmám rozprúdiť investície v tejto oblasti.

Nesúhlas s výstavbou
(Petrovany)

V obci Petrovany v Prešovskom kraji sa dnes uskutoční verejné zhromaždenie občanov proti výstavbe Obaľovne živičných zmesí. Plánuje ju postaviť spoločnosť Vedos. Investícia by mala dosiahnuť 2,5 milióna eur. Občania sa však obávajú znečistenia ovzdušia a preto majú k výstavbe výhrady.

SP v biatlone
(Oberhof)

V nemeckom Oberhofe sa dnes uskutoční štvrté kolo Svetového pohára v biatlone. Popoludní je na programe šprint žien na 7,5 kilometra. Nebudú chýbať ani slovenskí pretekári. V novom ročníku Svetového pohára sa najviac pozornosť sústredí na Paulínu Fialkovú, ktorá chce konečne vystúpiť na najvyšší stupienok.

Podcast Diár si môžete vypočuť v počítači a zároveň aj odoberať vo svojich mobilných zariadeniach.



Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher