Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

VIDEO A PODCAST Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Denný podcast Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí. Podcast Diár si môžete vypočuť v počítači a zároveň aj odoberať vo svojich mobilných zariadeniach.

Bratislava 10. januára (TABLET.TV) - Redaktorka TASR Viera Kulichová vám prináša spravodajský prehľad dňa.

Mimoriadna Rada EÚ pre zahraničné veci
(Teherán/Svet/Brusel)

Ďalej sledujeme vývoj po tom, ako pri americkom útoku v Bagdade zahynul vplyvný iránsky generál Kásem Solejmání a iránske sily v reakcii vypálili rakety na americké základne v Iraku. V Bruseli sa mimoriadne zídu ministri zahraničných vecí členských krajín Európskej únie, kde budú hovoriť o situácii na Blízkom východe.



Hodnotenie automobilového priemyslu
(Bratislava)

Zväz automobilového priemyslu povie, aká bola výroba vozidiel na Slovensku v minulom roku. Porozpráva o vývoji trhu s novými vozidlami za uplynulé obdobie, zhodnotí komunikáciu s vládou a hovoriť bude aj o aktivitách a plánoch na rok 2020.


Kampaň Pracuj legálne – Pracuj bezpečne
(Košice)

Národný inšpektorát práce zas porozpráva o kampani Pracuj legálne – pracuj bezpečne. Hovoriť bude o tom, aká bola úrazovosť pri práci v minulom roku. Zhodnotí aj minuloročné kontroly nelegálneho zamestnávania.


Štrajk autodopravcov pokračuje
(Slovensko)

Únia autodopravcov Slovenska pokračuje vo svojom štrajku. Dnes ho plánuje aj v Žiline. Únia hovorí o drasticky sa zhoršujúcom podnikateľskom prostredí autodopravcov a štrajk považuje za krajné riešenie. Od predstaviteľov štátu očakáva 50-percentné zníženie cestnej dane a pozastavenie výberu mýta do určenia nového správcu mýta.

Financovanie volebnej kampane
(Slovensko)

No a ďalej sledujeme aj kampaň a vývoj pred februárovými parlamentnými voľbami. Kandiduje 25 subjektov, ktoré postupne predstavujú svoje programy a plány. Pozrieme sa na to, koľko už minuli na kampaň tie, ktoré majú podľa prieskumov najväčšiu šancu dostať sa do parlamentu.

Aktuálne informácie Vám počas dňa prinesieme v srpavodajstve TARS a na portáli teraz.sk.



Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher