Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

VIDEO A PODCAST Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Denný podcast Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí. Podcast Diár si môžete vypočuť v počítači a zároveň aj odoberať vo svojich mobilných zariadeniach.

Bratislava 20. januára (TABLET.TV) - Redaktorka TASR Lucia Kvašňovská vám prináša spravodajský prehľad dňa.

Súd v kauze Kuciak
(Pezinok)

Na špecializovanom trestnom súde v Pezinku pokračuje pojednávanie v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Pred senátom súdu by mali vypovedať spolumajiteľ finančnej skupiny Penta Jaroslav Haščák a nitriansky podnikateľ Norbert Bödör. Jána Kuciaka a Martinu Kušnírovú zastrelili 21. februára 2018 v ich dome v obci Veľká Mača. Z vraždy sú obžalovaní Marian K., Alena Zs., Tomáš Sz. a Miroslav M. Marian K. si mal podľa prokuratúry objednať Kuciakovu vraždu z pomsty za články o jeho ekonomickej trestnej činnosti.



Posilnenie spolupráce NKÚ a ÚVO
(Bratislava)

Spolupráca medzi Najvyšším kontrolným úradom a Úradom pre verejné obstarávanie sa má posilniť. Cieľom má byť kontrola efektívnosti a účelnosti využívania verejných financií, či sprísnenie kontroly v celom procese realizácie európskych projektov. Na tlačovej konferencii o tom budú bližšie informovať predseda NKÚ Karol Mitrík a šéf ÚVO Miroslav Hlivák.

Rekonštrukcia múze Andyho Warhola
(Prešov)

Pozrieme sa aj do regiónov. Múzeum moderného umenia Andyho Warhola v medzilaborciach prejde rekonštrukciou. Jej vizualizáciu a časový harmonogram predstavia v Prešove podpredseda vlády pre investície a informatizáciu Richard Raši s riaditeľom múzea Martinom Cubjakom a predsedom Prešovského samosprávneho kraja Milanom Majerským. Raši sa neskôr zúčastní aj na prehliadke rekonštrukcie mestského kultúrneho strediska v Sabinove ako aj na pietnom akte pri príležitosti oslobodenia mesta Sabinov.

Rada TASR: Kivi pomáha znižovať krvný tlak
(Bratislava)

Exotické ovocie kivi má nízku energetickú hodnotu, ale je obzvlášť bohaté na vitamíny C, E, K a kyselinu listovú. Obsahuje tiež vápnik, fosfor a draslík, ktorý relaxuje cievne steny, čím pomáha znižovať krvný tlak. Okrem toho pomáha kivi aj s trávením a má priaznivý vplyv na zrak. Do jedálnička ho preto odporúčajú zaradiť aj odborníci. Kivi je vhodné kupovať v stave, keď mierne podľahne pod tlakom prsta. Tvrdé ešte nie je zrelé, a, naopak, mäkké je už prezreté. Vhodné je skladovať ho pri izbovej teplote mimo priameho slnka.
Upozornila na to lekárka z odboru podpory zdravia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Bratislave.

Aktuálne informácie vám počas dňa prinesieme v spravodajstve TASR a na portáli teraz.sk.



Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher