Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

VIDEO A PODCAST Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Denný podcast Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí. Podcast Diár si môžete vypočuť v počítači a zároveň aj odoberať vo svojich mobilných zariadeniach.

Bratislava 23. januára (TABLET.TV) - Redaktorka TASR Lucia Kvašňovská vám prináša spravodajský prehľad dňa.

Prezidentka v Izraeli
(Izrael)

Prezidentka Zuzana Čaputová si uctí obete holokaustu počas svojej oficiálnej návštevy Izraela. Do krajiny ju pozval tamojší prezident Reuven Rivlin. Vo štvrtok sa prezidentka pri príležitosti 75. výročia oslobodenia koncentračného tábora Auschwitz-Birkenau zúčastní spomienkových podujatí v múzeu holokaustu Jad va-šem v Jeruzaleme. V piatok sa stretne s izraelským prezidentom a v Jeruzaleme navštívi posvätné miesta.



Gál v Bosne a Hercegovine
(Sarajevo)

Minister spravodlivosti Gábor Gál sa v Sarajeve zúčastňuje na expertnom rokovaní s ministrom spravodlivosti Bosny a Hercegoviny Josipom Grubešom. Témou stretnutia je návrh Protokolu meniaceho starú bilaterálnu zmluvu o justičnej spolupráci, ale aj diskusia o vnútroštátnych reformách v oblasti súdnictva.

Príprava lesov na klimatické zmeny
(Horný Smokovec)

Lesy musíme pripraviť na klimatické zmeny. Aj tejto téme sa venuje aktuálny 29. ročník medzinárodnej konferencie s názvom Aktuálne problémy v ochrane lesa 2020. Vo Vysokých Tatrách ju organizuje Národné lesnícke centrum. Na tlačovej konferencii v Hornom Smokovci bude o potrebe ochrany lesa hovoriť ministerka pôdohospodárstva Gabriela Matečná a tiež generálny riaditeľ centra Ľuboš Halvoň.

Veľtrh cestovného ruchu ITF Slovakiatour
(Bratislava)

V bratislavskej Inchebe štartuje veľtrh cestovného ruchu ITF Slovakiatour 2020. Otvorenia sa zúčastní aj predseda Národnej rady SR Andrej Danko. Organizátori očakávajú na podujatí takmer 350 vystavovateľov z dvadsiatich krajín sveta. Predstavia zaujímavé destinácie, ale aj ďalšie možnosti cestovného ruchu na Slovensku. Na svoje si prídu aj rybári či poľovníci. Podujatie potrvá do 26. januára.

Minister obrany ocení obce a mestá vypálené počas 2. svetovej vojny
(Banská Bystrica, Žilina)

Pri príležitosti blížiaceho sa výročia ukončenia druhej svetovej vojny ocení v Banskej Bystrici minister obrany Peter Gajdoš mestá a obce, ktoré boli počas tohto konfliktu vypálené. Rovnako ocení aj významné osobnosti Slovenského národného povstania. Popoludní zas v Žiline navštívi vojnového veterána Františka Mareka pri príležitosti jeho 100. narodenín.

Aktuálne informácie vám počas dňa prinesieme v spravodajstve TASR a na portáli teraz.sk.


Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher