Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

VIDEO A PODCAST Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Denný podcast Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí. Podcast Diár si môžete vypočuť v počítači a zároveň aj odoberať vo svojich mobilných zariadeniach.

Bratislava 24. januára (TABLET.TV) - Redaktorka TASR Lucia Kvašňovská vám prináša spravodajský prehľad dňa.

Prezidentka v Izraeli
(Jeruzalem)

Prezidentka Zuzana Čaputová pokračuje vo svojej návšteve Izraela. Počas dňa by sa mala stretnúť s tamojším prezidnentom Reuvenom Ravlinom. Navštíviť by mala aj posvätné miesta v Jeruzaleme. Vo štvrtok si pri príležitosti 75. výročia oslobodenia koncentračného tábora Auschwitz-Birkenau uctila obete holokaustu na spomienkových podujatiach v múzeu holokaustu Jad va-šem v Jeruzaleme.



Súd s Pavlom R. v kauze prípravy vraždy Volzovej
(Bratislava)

Pred senátom Okresného súdu Bratislava II pokračuje proces s bývalým riaditeľom televízie Markíza a exministrom hospodárstva Pavlom R. Ten je obžalovaný v kauze prípravy vraždy svojej bývalej spoločníčky Sylvie-Klaus Volzovej. Spolu s ním čelia obžalobe bos skupiny sýkorovcov Róbert L. alias Kýbel ako aj bývalý banskobystrický bos Mikuláš Č. a jeho komplic Miloš K. Vypovedať by mal šofér exministra Pavla R. Boris Pravda a prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik.

Spolupráca poľnohospodárov a včelárov
(Mestečko)

Pozrieme sa aj na projekt spolupráce poľnohospodárov a včelárov v horských a podhorských oblastiach. Ten na Poľnohospodárskom družstve v Mestečku predstaví ministerka pôdohospodárstva Gabriela Matečná spolu s predsedom družstva Petrom Ježom a ďalšími zapojenými. V Liptovskom Mikuláši bude zas ministerka informovať o nových cestách odbytu, ktoré sa otvárajú pre slovenských pekárov.

Raši skontroluje projekty
(Veľký Krtíš/Fiľakovo)

Podpredseda vlády SR pre investície a informatizáciu Richard Raši navštívi mestá Veľký Krtíš a Fiľakovo. Počas svojej návštevy skontroluje projekty podporené regionálnym príspevkom a dotáciou vlády, ako napríklad krytá plaváreň či rekonštrukcia mestského parku vo Veľkom Krtíši.

Otvorenie stanice MsP v Poprade
(Poprad)

Pozrieme sa aj do ďalších regiónov Slovenska. V Poprade otvoria integrovanú policajnú stanicu Mestskej polície. Bližšie informácie poskytnú pri otvorení primátor Popradu Anton Danko a náčelník mestskej polície Marián Gardoš. V Žilinskej nemocnini dnes odovzdajú nový laminárny box tamojšiemu novorodeneckému oddeleniu. Magistrát mesta Košice zas predstaví vlastnú stránku pre cudzincov.

Aktuálne informácie Vám počas dňa prinesieme v spravodajstve TASR a na portáli teraz.sk.



Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher