Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

VIDEO A PODCAST Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Denný podcast Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí. Podcast Diár si môžete vypočuť v počítači a zároveň aj odoberať vo svojich mobilných zariadeniach.

Bratislava 27. januára (TABLET.TV) - Šéfredaktor TASR Marián Kolár vám prináša spravodajský prehľad dňa.

Prezidentka Z. Čaputová sa v Osvienčime zúčastní na spomienkovom podujatí
Bratislava/Osvienčim

Prezidentka Zuzana Čaputová sa dnes v Osvienčime zúčastní na spomienkovom podujatí pri príležitosti 75. výročia oslobodenia koncentračného a vyhladzovacieho tábora Auschwitz-Birkenau vojakmi Červenej armády. Podujatie sa koná na mieste bývalého tábora, kde je pamätník a múzeum Auschwitz-Birkenau. Tento tábor založili v roku 1940 nemecké vojská ako pracovný tábor pre poľských väzňov. Postupne ho rozširovali na rozľahlý pracovný a vyhladzovací koncentračný tábor pre židov. Podľa odhadov historikov v Auschwitzi-Birkenau zabili milión 200 až milión 600 tisíc osôb.



Premiér P. Pellegrini zvolal pre koronavírus krízový štáb
Bratislava

Predseda vlády Peter Pellegrini zvolal na dnes stretnutie krízového štábu z dôvodu aktuálnej situácie okolo Koronavírusu. Na stretnutí chce zistiť, aká je aktuálna situácia v Európe a ako je Slovensko pripravené reagovať a chrániť občanov pred nákazou. Koronavírus na Slovensku zatiaľ nebol potvrdený. Ministerstvo zdravotníctva situáciu pozorne monitoruje a robí preventívne opatrenia s cieľom maximálnej ochrany obyvateľstva.

Súdna rada sa opäť pokúsi zvoliť predsedu Najvyššieho súdu
Bratislava

Súdna rada bude dnes opäť voliť predsedu Najvyššieho súdu. Do opakovanej voľby sa prihlásili sudkyne Soňa Mesiarkinová a Jana Bajánková. Voľba predsedu bude prvýkrát verejná. Obe uchádzačky už o post predsedu zabojovali v prvej voľbe v septembri minulého roka. Kandidátka potrebuje na zvolenie získať hlasy minimálne desiatich členov Súdnej rady. Tá následne navrhne prezidentke vymenovanie úspešnej kandidátky.

Samosprávy v BBSK sa s dopravcom SAD Zvolen dohodli
Banská Bystrica

Sledujeme aj situáciu ohľadom prerušenia prevádzky prímestských spojov v Banskobystrickom samosprávnom kraji. Jeho predseda Ján Lunter včera opäť vyzval na rokovanie SAD Zvolen. Prímestské spoje v časti kraja prestali premávať v sobotu. Jednotlivé mestá a obce rokovali s dopravcom individuálne na zabezpečení verejnej dopravy. A včera podvečer sa dohodli. Od zvolenskej SAD-ky si prímestskú dopravu odo dnes objednali regionálne združenia miest a obcí v okresoch Banská Bystrica, Zvolen, Detva, Krupina, Brezno, Žiar nad Hronom, Žarnovica, Banská Štiavnica a Veľký Krtíš.

V kauze falšovania televíznych zmeniek majú vypovedať znalkyne
Bratislava

V kauze falšovania zmeniek TV Markíza majú dnes pred senátom Špecializovaného trestného súdu vypovedať znalkyne Kriminalistického a expertízneho ústavu Policajného zboru. Ani jeden z obžalovaných zatiaľ nepožiadal o konanie v neprítomnosti. Znalkyne by mali vypovedať vo veci podpisov, chemickej stránky atramentu zmeniek a tiež účtovníctva Markízy. Obžalovaní Marian K. a Pavol R. mali vyhotoviť štyri sfalšované zmenky a tie predložiť ako prílohy na vydanie platobných rozkazov.

Aktuálne spravodajstvo nájdete v servisoch TASR a na teraz.sk



Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher