Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

VIDEO A PODCAST Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Denný podcast Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí. Podcast Diár si môžete vypočuť v počítači a zároveň aj odoberať vo svojich mobilných zariadeniach.

Bratislava 3. februára (TABLET.TV) - Redaktorka TASR Lucia Kvašňovská vám prináša spravodajský prehľad dňa.

Hlavné pojednávanie v kauze Kuciak
(Pezinok)

Na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku pokračuje pojednávanie v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Vypovedať majú dve znalkyne z odboru antropológie. Tie mali skúmať v prípravnom konaní kamerové záznamy z Veľkej Mače z dňa vraždy a z dní, keď si mali ísť páchatelia miesto činu obhliadnuť. Na súde by mali uviesť, či a s akou pravdepodobnosťou sa im podarilo stotožniť osoby z kamerových záznamov s obžalovanými Miroslavom M. a Tomášom Sz. Okrem nich dvoch čelia obžalobe Marian K a Alena Zs. Marian K. si mal podľa prokuratúry objednať Kuciakovu vraždu z pomsty za články o jeho ekonomickej trestnej činnosti.



Polročné prázdniny
(Bratislava)

Žiaci základných a stredných škôl si užívajú deň voľna. Dôvodom sú polročné prázdniny. Po dni voľna sa žiaci do lavíc vrátia v utorok. Ďalšie voľno čaká žiakov počas jarných prázdnin. Ako prví ich absolvujú žiaci z Bratislavského, Nitrianskeho a Trnavského kraja, a to od 17. do 21. februára. Nasledovať bude voľno pre deti z Banskobystrického, Žilinského a Trenčianskeho kraja. Ako poslední si užijú voľno počas jarných prázdnin žiaci Prešovského a Košického kraja.

Lajčák v USA
(New York)

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Miroslav Lajčák uskutoční pracovnú cestu do Spojených štátov. V New Yorku absolvuje sériu bilaterálnych rokovaní. Stretne sa s predsedom 74. schôdze Valného zhromaždenia OSN Tijjanim Muhammadom-Bandem, generálnym tajomníkom OSN Antóniom Guterresom a námestníčkou generálneho tajomníka OSN pre politické záležitosti a budovanie mieru Rosemary DiCarlovou.

Rada TASR: Očkovanie chráni proti smrteľným chorobám
(Bratislava)

Proti mnohým ochoreniam, ktoré sú stále považované za nevyliečiteľné, existujú očkovacie látky. Práve očkovaním možno podľa odborníčky rezortu zdravotníctva zabrániť, aby dieťa ochorelo, zabezpečiť mierny priebeh ochorenia alebo zabrániť vzniku závažných komplikácií. Na Slovensku sú deti povinne očkované proti desiatim závažným infekčným ochoreniam ako napríklad záškrt, tetanus, čierny kašeľ, detská obrna a ďalšie. Povinné očkovanie je dostupné pre všetky deti a je plne hradené z verejného zdravotného poistenia. Okrem toho je na Slovensku zavedené aj odporúčané očkovanie. Najčastejšie lekári odporúčajú očkovanie proti chrípke, vírusovej hepatitíde A kliešťovej encefalitíde či ovčím kiahňam.

Správy z regiónov
(Trebišov, Strážske, Nitra, Vranov nad Topľou)

Pozrieme sa aj do regiónov. Technické služby mesta Trebišov dostanú nový autobus. Využívať ho budú najmä športové kluby, členovia denných centier, seniori, folkloristi pôsobiaci na území mesta či žiaci trebišovských škôl. Na Moste v Strážskom je zas naplánovaný kontrolný deň. Dozvieme sa viac o ďalšom postupe, dĺžke trvania osádzania mostného provizória, dopravných obmedzeniach a výstavbe nového mosta. Informovať bude predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka, zástupcovia správy ciest a zhotoviteľ. Informovať budeme aj o výsledkoch zasadnutie zastupiteľstva Nitrianskeho samosprávneho kraja, ako aj o zasadnutí Mestského zastupiteľstvo Vranova nad Topľou.

Aktuálne informácie vám počas dňa prinesieme v spravodajstve TASR a na portáli teraz.sk.



Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher