Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

VIDEO A PODCAST Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Denný podcast Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí. Podcast Diár si môžete vypočuť v počítači a zároveň aj odoberať vo svojich mobilných zariadeniach.

Bratislava 4. február (TABLET.TV) - Šéfredaktor TASR Marián Kolár vám prináša spravodajský prehľad dňa.



P. Pellegrini rokuje s predsedom ER Michelom o rozpočte EÚ
Brusel

Predseda vlády Peter Pellegrini odcestuje do Bruselu. V sídle európskych inštitúcii sa stretne s predsedom Európskej rady Charlesom Michelom.
Počas pracovného obeda bude slovenský premiér s predsedom rady hovoriť na rôzne témy, z ktorých tou dominantnou bude rozpočet Európskej únie na najbližších sedem rokov. Podrobne o stretnutí povie stály spravodajca TASR.

Pre koronavírus otvorili novú nemocnicu vo Wu-chane
Bratislava

Zahraničná redakcia sleduje situáciu s novým koronavírusom 2019-nCoV. Denne vo svete pribúda počet nakazených ľudí. Na Slovensku testy ochorenie zatiaľ nepotvrdili. Len včera začala v centre epidémie, v čínskom meste Wu-chan, fungovať nová nemocnica, ktorá má pomôcť riešiť problém s nedostatkom lôžok. Čínska armáda do nemocnice vyslala 1400 svojich zdravotníkov. Počet nakazených ľudí v Číne presiahol 20 tisíc, 425 chorobe podľahlo.

V kauze Kuciak budú vypovedať znalci z oblasti psychiatrie
Pezinok

Vo veci vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice budú dnes na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku vypovedať znalci z oblasti psychológie a psychiatrie. Vypovedať má aj Anton Heretik, ktorý robil psychologické posudky viacerým obžalovaným. Marian K. sa skúmaniu od Heretika odmietol podrobiť. V súvislosti s výsluchom znalcov navrhol obhajca Aleny Zs., aby bola vylúčená verejnosť. Jeho mandantka nedáva súhlas na to, aby sa verejnosť oboznamovala s jej zdravotným stavom.

Rezort práce predstaví „Stopu absolventa“
Bratislava

Stopa absolventa – tak sa volá najnovší systém sledovania uplatnenia slovenských absolventov. Predstaví ho ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny. Podľa rezortu "Stopa absolventa" umožňuje sledovať každý deň kariérneho života absolventov všetkých slovenských stredných a vysokých škôl podľa absolvovaného odboru. Viac sa dozvieme z dnešného ekonomického servisu.

Oddelenie cudzineckej polície sa sťahuje
Dunajská Streda

Oddelenie cudzineckej polície v Dunajskej Strede sa presťahuje do nových priestorov. Tie otvoria dnes za prítomnosti ministerky vnútra Denisy Sakovej. Nové priestory majú vyhovovať nielen potrebám zvýšeného počtu klientov, ale aj pracovným podmienkam policajtov. Oddelenie bude sídliť na Mlynskej ulici v Dunajskej Strede.

Slovenskí hokejisti budú obhajovať prvenstvo na Kaufland Cupe
Poprad

Slovenská hokejová reprezentácia si tento týždeň zahrá na medzinárodnom turnaji Kaufland Cup v Poprade. Dnes sa tam zídu nominovaní hráči. Tréner reprezentácie Craig Ramsay povolal 22 hráčov. Po jeho boku budú na striedačke stáť dvaja asistenti, Róbert Petrovický a Vladimír Országh. Slovenskí hokejisti budú na turnaji obhajovať vlaňajší triumf z Bratislavy, kde zdolali oboch svojich súperov. Aj tento rok si zmerajú sily s Bieloruskom – vo štvrtok – a s Olympijským výberom Ruska v sobotu.

Denný podcast Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí.

Podcast Diár si môžete vypočuť v počítači a zároveň aj odoberať vo svojich mobilných zariadeniach.



Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher