Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

VIDEO A PODCAST Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Denný podcast Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí. Podcast Diár si môžete vypočuť v počítači a zároveň aj odoberať vo svojich mobilných zariadeniach.

Bratislava 6. február (TABLET.TV) - Redaktorka TASR Viera Kulichovávám prináša spravodajský prehľad dňa.

Pojednávanie v kauze Kuciak
(Pezinok)

Pokračuje hlavné pojednávanie v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Súd si vypočuje znalcov z Europolu a Národnej kriminálnej agentúry. Prokurátor navrhol vylúčiť verejnosť, aby sa nedozvedela o postupoch pri vyšetrovaní kybernetických trestných činov. Jána Kuciaka a Martinu Kušnírovú zastrelili 21. februára 2018 v ich dome vo Veľkej Mači.



ŠTS o nákupe ultrazvukov pre košickú nemocnicu
(Banská Bystrica)

Pojednávať sa má aj v Banskej Bystrici. Špecializovaný trestný súd má riešiť kauzu nákupu ultrazvukov pre košickú nemocnicu. V prípade figuruje ako obvinený synovec bývalého predsedu Národnej rady Pavla Pašku. Obvinený je zo zločinu machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe.

Prezidentka na východe
(Košice)

Prezidentka Zuzana Čaputová ide na výjazd do regiónu. Navštívy Košice, kde bude rokovať s predstaviteľmi kraja, mesta a stretne sa aj so zástupcami IT sektora. Okrem návštevy start-upov ju čaká galavečer k 25. výročiu Karpatskej nadácie, kde sa stretne s organizátormi aj ocenenými.

Lajčák na návšteve Turecka
(Ankara)

Minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák navštívi Turecko. Čakajú ho rokovania s partnermi, s ktorými budú hovoriť o bilaterálnych vzťahoch Slovenska a Turecka, o hospodárskej spolupráci, energetike aj vzájomnej podpore v kandidatúrach do medzinárodných inštitúcií. Rokovať majú aj o stave prístupového procesu Turecka.

Nahlasovacie povinnosti zamestnávateľov
(Slovensko)

A pripomenieme si aj nahlasovacie povinnosti, na ktoré by nemali zabudnúť zamestnávatelia. Tento mesiac treba oznámiť práce zaradené do druhej kategórie z hľadiska rizikovosti práce.

Viac informácií nájdete v spravodajstve TASR.



Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher