Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

VIDEO A PODCAST Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Denný podcast Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí. Podcast Diár si môžete vypočuť v počítači a zároveň aj odoberať vo svojich mobilných zariadeniach.

Bratislava 10. február (TABLET.TV) - Redaktorka TASR Viera Kulichová vám prináša spravodajský prehľad dňa.

Traja najvyšší ústavní činitelia o Istanbulskom dohovore
(Bratislava)
Prezidentka, predseda parlamentu a premiér majú na spoločnom stretnutí hovoriť o Istanbulskom dohovore. Presnejšie o pozícii Slovenska k tomuto dokumentu. Prezidentka už povedala, že bude rešpektovať rozhodnutie parlamentu v otázke ratifikácie dohovoru. Premiér považuje za podstatné, že v otázke Istanbulského dohovoru panuje jednota.

Pojednávanie v kauze falšovania televíznych zmeniek
(Pezinok)
Pokračuje pojednávanie v kauze falšovania televíznych zmeniek v hodnote takmer 70 miliónov eur. Dnes majú vypovedať písmoznalci, ktorí skúmali podpisy na sporných zmenkách. V prípade sú obžalovaní Marian K. a Pavol R., ktorí mali zmenky falšovať.


Lubyová podpíše s odbormi pracovný poriadok pre zamestnancov
(Bratislava)
Ministerka školstva Martina Lubyová podpíše so školskými odborármi pracovný poriadok pre pedagogických aj nepedagogických zamestnancov škôl a školských zariadení. Spolu so šéfom školských odborov Pavlom Ondekom predstavia aj význam tohto dokumentu pre prax.


Kúpeľom Brusno hrozí zánik
(Bratislava)
Kúpeľom Brusno hrozí zánik. Predseda predstavenstva Štefan Hrčka bude informovať o krokoch, ktoré vedenie podniklo na ich záchranu. Upozorňuje na manipuláciu s cenami, podhodnotenie majetku a faktické vylúčenie veriteľov kúpeľov z konkurzu. Kúpele budú o celej situácii informovať dnes na tlačovej konferencii. Na Slovensku fungujú už od 19. storočia.


Lajčák s Edstadler o európskom rozpočte
(Bratislava)
Minister zahraničných Miroslav Lajčák bude rokovať s ministerkou pre Európsku úniu (EÚ) a ústavu Rakúskej republiky Karoline Edtstadler, ktorá pricestuje na pracovnú návštevu na Slovensko. Rokovať budú o aktuálnych otázkach Európskej Únie. Riešiť budú aj otázku nastavenie rozpočtu únie ako plány o rozširovaní európskeho spoločenstva. Viac informácií nájdete v spravodajstve TASR.



Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher