Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

VIDEO A PODCAST Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Denný podcast Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí. Podcast Diár si môžete vypočuť v počítači a zároveň aj odoberať vo svojich mobilných zariadeniach.

Bratislava 17. februára (TABLET.TV) - Redaktorka TASR Lucia Kvašňovská vám prináša spravodajský prehľad dňa.

Jarné prázdniny
(Bratislava)

Žiakom na západnom Slovensku sa dnes začínajú týždňové jarné prázdniny. Voľno od pondelka do piatka 21. februára absolvujú žiaci z Bratislavského, Nitrianskeho a Trnavského kraja. Týždeň voľna je už tradične rozdelený podľa krajov na tri termíny. Žiaci zo západného Slovenska sa do školských lavíc opäť vrátia v pondelok 24. februára. Vtedy sa začnú týždňové prázdniny žiakom v Banskobystrickom, Žilinskom a Trenčianskom kraji. Ako posledných čakajú jarné prázdniny školákov na východe Slovenska v Košickom a Prešovskom kraji. Predposledným voľnom pre školákov pred letom budú veľkonočné prázdniny. Školáci budú oddychovať od 9. do 14. apríla.



Memorandum o podpore rekreačných funkcií lesov
(Bratislava)

Ministerstvo pôdohospodárstva, Hlavné mesto Bratislava, štátny podnik Lesy Slovenskej republiky a Technická univerzita vo Zvolene podpíšu Memorandum o podpore rekreačných funkcií lesov v okolí hlavného mesta. Projekt nastavenia obhospodarovania prímestských lesov má patriť k najinovatívnejším v Európe. Na tlačovej konferencii bude o memorande bližšie informovať ministerka pôdohospodárstva Gabriela Matečná, primátor Bratislavy Matúš Vallo a ďalší.

Mestské zastupiteľstvo v Žiline
(Žilina)

Žilinskí poslanci by sa mali na zasadnutí mestského zastupiteľstva zaoberať návrhom na zmenu rozpočtu. Riešiť mal zvýšenie osobných príplatkov žilinských učiteľov a pedagogických pracovníkov. V novom školskom roku by okrem garantovaného desaťpercentného zvýšenia platov mali dostať ďalšie štyri percentá v osobných príplatkoch. Návrh samosprávy vychádza podľa hovorcu mesta Vladimíra Miškovčíka z rokovaní vedenia mesta so školskými odbormi a z dlhoročných potrieb škôl v správe mesta.

Otvorenie Informačno-poradenského centra
(Humenné)

Pozrieme sa aj do Humenného, kde slávnostne otvoria nové Informačno-poradenské centrum. Otvorenia sa zúčastní podpredseda vlády pre investície a informatizáciu Richard Raši a podpredseda Prešovského samosprávneho kraja Martin Jakubov. Po prehliadke centra sa očakáva tlačový brífing, na ktorom Raši vyhodnotí aj fungovanie ostatných Informačno-poradenských centier.

Odstraňovanie nelegálnych objektov pri Domaši
(Veľká Domaša)

Nelegálne objekty pri vodnej nádrži Veľká Domaša za začnú postupne odstraňovať. Začatia prác sa má zúčastniť okrem predstaviteľov Slovenského vodohospodárskeho podniku aj podpredseda vlády pre investície a informatizáciu Richard Raši. Rezort životného prostredia priblížil, že podľa aktualizovanej pasportizácie bolo identifikovaných v okolí Domaše na pozemkoch vodohodpodárskeho podniku približne 280 nelegálnych stavieb. Približne tretina z nich má známych vlastníkov. S tými plánuje podnik vstúpiť do rokovaní o dohode o urovnaní. V prípade neznámych vlastníkov budú podľa zákona tieto objekty zhromaždené po dobu roka na pozemku SVP, a buď sa k nim vlastníci prihlásia, alebo nie a prepadnú v prospech štátu. K odstráneniu nelegálnych mobilných stavieb má podľa uznesenia vlády prísť do konca apríla 2020.

Aktuálne informácie vám počas dňa prinesieme v spravodajstve TASR a na portáli teraz.sk.



Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher