Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

VIDEO A PODCAST Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Denný podcast Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí. Podcast Diár si môžete vypočuť v počítači a zároveň aj odoberať vo svojich mobilných zariadeniach.

Bratislava 19. februára (TABLET.TV) - Redaktorka TASR Martina Rybanská vám prináša spravodajský prehľad dňa.



Rokovanie parlamentu pokračuje
(Bratislava)

Dnes by malo pokračovať mimoriadne rokovanie parlamentu. Predseda Národnej rady Andrej Danko musel schôdzu prerušiť pre obštrukcie nezaradených poslancov okolo Miroslava Beblavého. Tí totiž doniesli tortu na rečnícky pult a ani po niekoľkých výzvach Danka nechceli plénum opustiť. Predstavovať mala svadobnú tortu pre koalíciu zloženej so Smeru-SD, SNS a ĽSNS. Schôdza má pokračovať dnes. Poslanci majú prerokovať tri vládne novely, ktorými sa má zvýšiť prídavok na dieťa, zaviesť 13. dôchodok a zrušiť zákon o diaľničnej známke. Tiež majú prijať uznesenie k Istanbulskému dohovoru.

Prepustenie z väzby?
(Trnava)

Okresný súd v Trnave sa dnes bude zaoberať návrhom na podmienečné prepustenie Františka Borbélyho. Ten je považovaný za jedného z posledných troch žijúcich bosov bratislavskej skupiny sýkorovcov. Odpykáva si sedemročný trest odňatia slobody. Borbély uzavrel v decembri 2015 dohodu o vine a treste v kauze výbuchu auta z júna 2009. O podmienečné prepustenie požiadal v januári tohto roka.

Program rokovania vlády
(Bratislava)

Vládu čaká pravdepodobne posledné rokovanie pred parlamentnými voľbami. Ministri sa budú zaoberať návrhmi z dielne ministerstva vnútra, hospodárstva ale aj zahraničných vecí. Prerokujú program podpory digitálnej koalície do roku 2022, ale aj legislatívny zámer zákona o justičnej spolupráci v trestných veciach.

Podpora cestovného ruchu
(Košice)

Košický kraj bude dnes informovať o výsledkoch výzvy pre rok 2020 na podporu cestovného ruchu. Hovoriť bude aj o pripravovaných podujatiach. Počas jarných prázdnin čakajú lyžiarov viaceré novinky, pre širokú verejnosť je tiež pripravená pestrá cestovateľská ponuka.

Rokovania so SAD Zvolen
(Banská Bystrica)

Predseda Banskobystrického samosprávneho kraja Ján Lunter bude dnes hovoriť o aktuálnom vývoji vzťahov medzi župou a Slovenskou autobusovou dopravou Zvolen. Lunter priblíži aj ďalšie kroky, ktoré chce Banská Bystrica podniknúť. Spor medzi župou a prepravcom začal v septembri 2018 pre dodatky podpísané bývalým vedením kraja. Týkali sa zabezpečenia prímestskej autobusovej dopravy.

Denný podcast Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí.

Podcast Diár si môžete vypočuť v počítači a zároveň aj odoberať vo svojich mobilných zariadeniach.



Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher