Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

VIDEO A PODCAST Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Denný podcast Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí. Podcast Diár si môžete vypočuť v počítači a zároveň aj odoberať vo svojich mobilných zariadeniach.

Bratislava 21. februára (TABLET.TV) - Redaktorka TASR Martina Rybanská vám prináša spravodajský prehľad dňa.

Rokovanie parlamentu
(Bratislava)

Dnes pokračuje mimoriadna schôdza parlamentu. Poslanci majú rozhodnúť o tom, či sa bude o troch vládnych novelách rokovať v skrátenom režime. Vo štvrtok bola rozsiahla diskusia, do ktorej sa zapájali zväčša opoziční poslanci. Dnes budú pokračovať v rokovaní o návrhu na skrátené legislatívne konanie o zvýšení prídavku na dieťa a zrušení diaľničných známok.



Výročie vraždy Jána Kuciaka
(Bratislava)

Dnes uplynuli dva roky od vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Pri tejto príležitosti sa uskutoční pietna spomienka a zhromaždenie. Uskutočnia sa vo viacerých mestách. Zavraždení boli vo vlastnom dome vo Veľkej Mači. Podľa polície mala byť motívom jeho investigatívna práca novinára.

Udeľovanie cien J.M. Hurbana
(Bratislava)

V Bratislave sa dnes uskutoční slávnostná ceremónia udeľovania štátnej Ceny Jozefa Miloslava Hurban. Udelí ju predseda Národnej rady Andrej Danko v priestoroch Bratislavského hradu. Ide o nové ocenenie, ktoré preveroval aj Ústavný súd.

Riešenie vrakunskej skládky
(Bratislava)

Ministerstvo životného prostredia bude informovať o prípravných prácach na riešení takzvanej vrakunskej skládky v Bratislave. Ministerstvo informovalo, že sa blížia k finálnemu riešeniu. Sanáciu toxickej skládky po bývalých Chemických závodoch Juraja Dimitrova brzdili neustále prieťahy a odvolania niektorých vlastníkov pozemkov, na ktorých sa majú sanačné práce vykonávať.

IT Valley
(Košice)

V metropole východu sa dnes uskutoční podujatie pod hlavičkou IT Valley. Ide o novú a unikátnu formu vzdelávania pre širokú verejnosť úzko prepojenú s praxou so zameraním na informačné technológie a softvérový vývoj.

Viac zaujímavých informácií sa dozviete zo spravodajského servisu tasr alebo ak navštívite portál teraz.sk.



Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher