Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

VIDEO A PODCAST Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Denný podcast Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí. Podcast Diár si môžete vypočuť v počítači a zároveň aj odoberať vo svojich mobilných zariadeniach.

Bratislava 24. februára (TABLET.TV) - Šéfredaktor TASR Marián Kolár vám prináša spravodajský prehľad dňa.

Súdna rada bude hovoriť o sudcoch z Threemy Mariana K.
Bratislava

Súdna rada sa bude na dnešnom zasadnutí opätovne zaoberať sudcami z komunikácie cez aplikáciu Threema Mariana K. Diskutovať sa bude o tom, ako sa stala Zuzana Maruniaková sudkyňou a o návrhu na pozastavenie funkcie jej kolegovi z Okresného súdu Bratislava 5 Michalovi Sobolovskému. Ten vyzval koncom januára Maruniakovú, aby sa okamžite vzdala funkcie a rovnako vyzval na rezignáciu aj vedenie okresného súdu Bratislava 5. Sudcovská rada tohto súdu považuje takéto konanie za snahu o odpútanie pozornosti od jeho osoby a disciplinárnych konaní, ktoré sú voči nemu vedené.



Pôdohodpodári a zväz výrobcov krmív podpíšu memorandum o GMO
Bratislava

Aby sa Slovensko stalo krajinou bez geneticky modifikovaných plodín, nestačí ich len na území republiky nepestovať, ale je nevyhnutné zabezpečiť, aby sa ani v krmivách pre hospodárske zvieratá takéto GMO zložky nenachádzali. Tvrdí to ministerstvo pôdohospodárstva spolu so Zväzom výrobcov krmív, skladovateľov a obchodných spoločností. Obe inštitúcie dnes podpíšu memorandum, ktoré má túto situáciu riešiť. Viac v ekonomickom servise TASR.


Dvaja ministri budú na návšteve Komárna
Komárno

Minister dopravy Árpád Érsek zavíta do Komárna, aby skontroloval výstavbu mosta spájajúceho mestá Komárno a Komárom. Neskôr poklope kameň a symbolicky spustí rekonštrukciu bývalého colného priestoru v tomto meste. Ministerka vnútra Denisa Saková v Komárne slávnostne otvorí Klientske centrum.


Ministerka kultúry ocení profesionálnych umelcov
Bratislava

Ministerka kultúry v Bratislave slávnostne ocení predstaviteľov profesionálneho umenia za rok 2019. Prevezmú si ho jednotlivci a kolektívy za
výnimočné umelecké, tvorivé a interpretačné počiny za predchádzajúci kalendárny rok. Udelia aj ceny za dlhodobý alebo celoživotný prínos v jednotlivých oblastiach umenia. Ceny odovzdajú v siedmich kategóriách.


Košický samosprávny kraj chce byť otvorenejší k občanom
Košice

Na východe republiky bude redaktor sledovať zasadnutie zastupiteľstva Košického samosprávneho kraja. Jeho členovia majú diskutovať o zmene rokovacieho poriadku. Tá by mala umožniť občanom vystúpiť priamo na rokovaní krajského zastupiteľstva. Košický samosprávny kraj tvrdí, že má v pláne zaviesť aj niekoľko ďalších opatrení smerujúcich k väčšej transparentnosti svojho fungovania.

Podrobnosti o nich, ale aj ďalšie podstatné informácie nájdete v spravodajských servisoch TASR a na teraz.sk.



Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher