Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

VIDEO A PODCAST Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Denný podcast Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí. Podcast Diár si môžete vypočuť v počítači a zároveň aj odoberať vo svojich mobilných zariadeniach.

Bratislava 26. február (TABLET.TV) - Redaktorka TASR Martina Rybanská prináša spravodajský prehľad dňa.



Premiér v Rusku
(Moskva)

Premiér Peter Pellegrini dnes navštívi Rusko. V Moskve sa stretne s novým ruským premiérom Michailom Mišustinom. Ide o prvu návštevu európskeho lídra po voľbách v Rusku. Obaja štátnici majú hovoriť o slovenko-ruských vzťahoch.

Končí parlament
(Bratislava)

Rokovanie mimoriadnej schôdze parlamentu sa končí. Dnes majú poslanci prerokovať návrh na skrátený režim pri zavedení prídavku na dieťa a návrh na zrušenie dialničných známok. Je otázne, či sa im to podarí. Plénum včera nebolo pri známkach štyrikrát uznášaniaschopné. Predseda parlamentu Andrej Danko chce pritom schôdzu ukončiť dnes, aby od zajtra nebolo porušené moratórium.

Riešenie klímy
(Bratislava)

A pri voľbach ešte zostaneme. Zástupcovia organizácie Greenpeace pred Bratislavským hradom umiestnia symbolickú horiacu planétu. Cieľom aktivity je upozorniť budúcu vládu na to, aby viac myslela na klimatické zmeny.

Pojednávanie vo veci vraždy
(Bratislava)

Najvyšší súd SR sa bude v odvolacom konaní zaoberať prípadom bratrancov súdených za prípravu vraždy. Senát Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici uznal ešte v novembri minulého roku v kauze prípravy úkladnej vraždy a nedovoleného ozbrojovania za vinných Jaroslava D. z Popradu a jeho bratranca Michala D. z Ružomberka. Obaja sa však odvolali.

Stravovanie detí
(Bratislava)

Z nášho spravodajského servisu sa dnes dozviete, aké stravovacie návyky majú deti na Slovensku. Spoločnosť Nestle zverejní výsledky rozsiahleho prieskumu, na ktorom spolupracovalo s Úradom verejného zdravotníctva. V minulosti medzi najväčšie zlozvyky detí patril fastfood a taktiež málo konzumovali ovocie a zeleninu.

Denný podcast Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí.

Podcast Diár si môžete vypočuť v počítači a zároveň aj odoberať vo svojich mobilných zariadeniach.



Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher