Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

VIDEO A PODCAST Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Denný podcast Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí. Podcast Diár si môžete vypočuť v počítači a zároveň aj odoberať vo svojich mobilných zariadeniach.

Bratislava 2. marca (TABLET.TV) - Redaktorka TASR Martina Rybanská prináša spravodajský prehľad dňa.



Povolebné rokovania
(Bratislava)

Prezidentka Zuzana Čaputová je pripravená rokovať o zostavení novej vlády, ktorá má vzísť zo sobotňajších parlamentných volieb. Dnes by mala prijať lídra hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti Igora Matoviča, ktorého strana voľby vyhrala. Matovič avizoval, že už dnes by sa mal stretnúť s ďalšími opozičnými stranami, ktoré boli vo voľbách úspešné a mohli by byť súčasťou novej vládnej koalície. Ide o strany Sme rodina, SaS a Za ľudí.

Nový vládny program
(Bratislava)

A pri voľbách ešte zostaneme. Z nášho spravodajstva sa budete môcť dozvedieť názory analytikov, ale aj rôznych zamestnávateľských združení ako sú spokojné s výsledkami parlamentných volieb. Rovnako sa dočítate na aké oblasti by sa mala vláda podľa nich zamerať.

Pietna spomienka na tragický výbuch
(Nováky)

V Novákoch sa dnes uskutoční pietna spomienka pri príležitosti 13. Výročia tragickej udalosti v Novákoch. V roku 2007 došlo k výbuchu v priestoroch muničného skladu Vojenského opravárenského podniku. Pri nešťastí zomrelo osem pracovníkov a 20 utrpelo zranenia. Spomienka sa uskutoční v centre mesta pri pamätníku obetiam tejto tragédie.

Šírenie koronavírusu
(Bratislava)

Naďalej sledujeme ako sa vyvíja vo svete a najmä v Európe situácia okolo koronavírusu. Počet nakazených pribúda. Prvé prípady už zaznamenala aj susedná Česká republika a Rakúsko. Slovensko už prijalo potrebné preventívne opatrenia, uskutočnili sa aj cvičenia, ak by vypukla nákaza aj u nás.

Týždeň slovenských knižníc
(Zvolen)

Dnes štartuje už 21. Ročník Týždňa slovenských knižníc na Zvolenskom zámsku. Celoslovenské podujatie sa uskutoční pod mottom „Knižnice pre všetkých“. Cieľom tohto podujatia je zviditeľňovať knižnice ako kultúrne a vzdelávacie inštitúcie. Marec je totiž na Slovensku tradične považovaný za mesiac knihy.



Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher