Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

VIDEO A PODCAST Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Denný podcast Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí. Podcast Diár si môžete vypočuť v počítači a zároveň aj odoberať vo svojich mobilných zariadeniach.

Bratislava 5. marca (TABLET.TV) - Redaktorka TASR Viera Kulichová vám prináša spravodajský prehľad dňa.



Rokovania o vytvorení vlády
(Bratislava)

Rokovania o vytvorení vlády pokračujú. Strana Za ľudí má dnes povedať, či pôjde do koalície s OĽaNO, SaS a Sme rodina. Zostavením vlády poverila prezidentka Igora Matoviča. Líder OĽaNO chce vládnuť s ústavnou väčšinou. Nemá to však isté. Kiska naznačoval problém s hnutím Borisa Kollára. Isté výhrady má aj SaS, ktorá ale chce ísť do koalície v akejkoľvek konštelácii. Matovič sa postavil za vládu s Kollárom a pripustil, že vie vládnuť aj bez Kisku.

Zasadnutie vlády
(Bratislava)

Vláda Petra Pellegriniho sa zíde na jednom zo svojich posledných rokovaní. Hovoriť bude o minuloročných aktivitách Slovenska v medzinárodnom krízovom manažmente. Kabinet dostane aj informácie z posledného zasadnutia Bezpečnostnej rady, ale aj o výsledkoch zasadnutia komisií pre obchodno-hospodársku a vedecko-technickú spoluprácu s Bieloruskom či Kazachstanom.

Proces o Kotlebových šekoch
(Pezinok)

Pozrieme sa aj na proces so šéfom Ľudovej strany Naše Slovensko Marianom Kotlebom, ktorý stojí pred súdom pre kontroverzné šeky na 1488 eur. Samosudkyňa zvažuje, že by Kotlebovo konanie posudzovala prísnejšie, ako uviedol prokurátor. V takom prípade by Kotlebovi hrozil aj vyšší trest a to až osem rokov väzenia.

SNM o obnove Krásnej Hôrky
(Bratislava)

Slovenské národné múzeum porozpráva o obnove hradu Krásna Hôrka. Označuje ju za najrozsiahlejšiu rekonštrukciu v jej histórii. Má sa obnoviť hrad, vybudovať rozšírené parkovisko, sanovať múry či odstrániť násypy stavebnej sutiny v okolí hradu. Projekt počíta nielen s obnovou hradu po požiari v roku 2012, ale aj s odstránením nevhodných zásahov do pamiatky v minulosti. Viac informácií nájdete v spravodajstve TASR. Pekný deň.

Denný podcast Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí.

Podcast Diár si môžete vypočuť v počítači a zároveň aj odoberať vo svojich mobilných zariadeniach.



Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher