Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

VIDEO A PODCAST Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Denný podcast Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí. Podcast Diár si môžete vypočuť v počítači a zároveň aj odoberať vo svojich mobilných zariadeniach.

Bratislava 9. marca (TABLET.TV) - Šéfredaktor TASR Marián Kolár vám prináša spravodajský prehľad dňa.



Koronavírus sa šíri svetom, v Európe je najhoršia situácia v Taliansku
Bratislava/Rím

Sledujeme situáciu so šíriacom sa koronavírusom vo svete. Najpostihnutejšími štátmi sú Čína a Južná Kórea, v Európe je to Taliansko. Región Lombardsko pre koronavírus uzavreli spolu s ďalšími oblasťami na severe krajiny. Miestne úrady predpokladajú, že do konca marca bude v Lombardsku koronavírusom nakazených 18 tisíc ľudí, z čoho viac ako 3 tisíc bude potrebovať hospitalizáciu na oddelení intenzívnej starostlivosti. To je trikrát viac ako doteraz. Taliansko doposiaľ zaznamenalo 233 úmrtí na koronavírus, takmer 6 tisíc ľudí je nakazených.

V súvislosti s nákazou v SR pribúdajú protiopatrenia
Bratislava

Proti šíreniu koronavírusu prijíma Slovenská republika opatrenia. Na našom území je nakazených 5 ľudí. Ležia v bratislavskej nemocnici na Kramároch a jedna osoba je v domácej izolácii. Slovenské úrady pristupujú k protiopatreniam – rušia sa lety do a z talianskych exponovaných letísk, odporúča sa do Talianska necestovať. Niektoré školy budú načas zatvorené, bratislavská župa zavrela odo dnes všetky stredné školy vo svojej pôsobnosti. Mestá rušia spoločenské a športové akcie. Zodpovední však tvrdia, že majú situáciu pod kontrolou a na paniku nie je dôvod.

Rokovania o zostavení novej vlády SR pokračujú
Bratislava

Potenciálni koaliční partneri z OĽaNO, Sme rodina, SaS a Za ľudí pokračovali aj cez víkend v rokovaniach o zostavení vlády. Hovorili o prerozdelení rezortov či o jednotlivých pozíciách. Dnes sa má v Bratislave stretnúť pracovná skupina, ktorá má hovoriť o výstavbe nájomných bytov. Na tej trvá Sme rodina. Lídri strán majú o téme diskutovať aj s odborníkmi. Igor Matovič chce počuť, či má takýto návrh potenciál a či je možné získať financie na takéto verejné investície. V domácom a ekonomickom servise povieme viac počas dňa.

Predstavitelia SR a priemyslu posúdia ekonomickú situáciu
Bratislava

Dosluhujúci predseda vlády Peter Pellegirni sa dnes stretne s predstaviteľmi
priemyslu. Témou má byť aktuálna ekonomická situácia, aj v súvislosti s novým
koronavirusom. Na stretnutí bude aj ministerka vnútra Denisa
Saková, ktorá predsedá Ústrednému krízovému štábu. So zástupcami automobiliek pôsobiacich na Slovensku, predstaviteľmi SOPK, Klubu 500 či spoločnosti Slovnaft sa stretne aj minister hospodárstva Peter Žiga.

Začne sa súd s obvinenými v kauze letu MH17
Haag, Holandsko

V Holandsku sa dnes začne súdny proces so štvoricou obvinených v súvislosti so zostrelením dopravného lietadla spoločnosti Malaysia Airlines nad východnou Ukrajinou z roku 2014. Ide o troch občanov Ruska a jedného občana Ukrajiny. Vyšetrovatelia zistili, že lietadlo sa zrútilo po zásahu raketou zem-vzduch vypálenou zo systému Buk, a to v oblasti vzdialenej od hraníc s Ruskom asi 35 kilometrov. Moskva akýkoľvek podiel viny na zostrelení malajzijského lietadla odmieta.

Z diára je to nateraz všetko.......



Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher