Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Slovensko

VIDEO: Europoslanec Škripek za OĽaNO daruje Schlessinger kanister

Z referendového štúdia za účasti predstaviteľov LGBTI organizácií. Na snímke Romana Schlesinger z Queer leaders fóra. Bratislava, 7. februára 2015. Foto: TASR - Michal Svítok

Vyhlásenie novej tváre SaS Romany Schlessinger počas veľkonočných sviatkov na Facebooku pobúrilo mnoho katolíkov.

Bratislava 9. apríla (Teraz.sk) - Europoslanec za OĽaNO a kresťanský aktivista Branislav Škripek sa rozhodol obdarovať novú posilu SaS Romanu Schlesinger netradičným darčekom. Známej aktivistke za práva sexuálnych menšín chce darovať kanister na benzín. Video z benzínovej pumpy, kde jej aj darček ukazuje, zverejnil europolitik na youtube.com.

Škripekovou pohnútkou pre obdarovanie Schlessinger boli jej výroky na sociálnej sieti, kde ostro kritizuje snahy o zavedenie nedele ako dňa pracovného oddychu. To by malo okrem iného znamenať zatvorenie určitých prevádzok vrátane obchodov v tento deň.

Vyhlásenie Schlessinger počas veľkonočných sviatkov na Facebooku pobúrilo mnoho katolíkov.

Obula sa totiž priamo do Ježiša Krista, ktorého nepriamo nazvala sadomasochistom.

Píše o tom portál cas.sk.

„Ináč v Rakúsku sú aj pumpy zavreté. Jak jeden sadomasochista doj**e ľuďom život aj po 2015 rokoch,“ napísala liberálka, ktorá posilnila rady SaS na jeseň minulého roka.



"Ponúkam Vám jednoduchý návrh ako predísť nedostatku benzínu vo vašom aute počas kresťanských sviatkov. Stačí si natankovať do kanistra, nechať si ho v aute a nemusíte nadávať na to, čo si iný v krajine ctia. A aby vám ten kanister nechýbal, ja vám ho darujem. Prajem Vám veľa šťastných kilometrov a všetko dobré," zareagoval na aktivistku Škripek.

Podľa šéfa strany Sulíka to Schlesinger prehnala. „Existujú však hranice, ktoré by sa nemali prekračovať. Napriek tomu, že Romana Schlesinger nie je členkou strany, vzťahujú sa aj na ňu. Opakujem, budem to riešiť rozhovorom v dohľadnom čase. Verím, že sa to už nebude opakovať, a nerád by som to ďalej rozmazával,“ povedal Novému Času Sulík.