Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

VIDEO: Prezidentka obedovala s exprezidentmi: Takéto mali menu

Na snímke sprava bývalý prezident Ivan Gašparovič, prezidentka SR Zuzana Čaputová, bývalí prezidenti Rudolf Schuster a Andrej Kiska sedia za stolom počas spoločného obeda v Prezidentskom paláci v Bratislave v utorok 20. februára 2024. Foto: TASR Pavel Neubauer

Zo slávnostného stretnutia prezidentky s exprezidentami si každý odniesol aj netradičnú pamiatku.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 20. februára (Teraz.sk/TASR) - V Prezidentskom paláci sa v utorok uskutočnil tradičný obed hlavy štátu Zuzany Čaputovej s bývalými prezidentmi SR Rudolfom Schusterom, Ivanom Gašparovičom a Andrejom Kiskom. Čaputová verí, že nová hlava štátu si túto tradíciu zachová.

"Som veľmi rada, že sa nám podarilo stretnúť. Nadviazala som tým na tradíciu, ktorú založil prezident Kiska. Je to príjemná chvíľa každý rok," povedala médiám Čaputová po skončení obeda. Dodala, že na spoločnom obede je priestor porozprávať sa nielen o aktuálnej situácii na Slovensku, ale aj o spomienkach bývalých prezidentov.



Stretnutie bolo podľa prezidentky príjemné, spolu sa aj zasmiali. "Samozrejme, je úplne prirodzené, že niekedy máme rozdielne pohľady na veci, ale v každom prípade dnes sme sa v tomto formáte my štyria stretli naposledy," skonštatovala.



Čaputová priblížila, že Schuster mal milý nápad, aby si jedálničky navzájom podpísali a každý si ho z obeda odniesol.

Menu na obede bolo sezónne z lokálnych surovín. Prezidenti si pochutili na syre, mrkvovej polievke, morčacom mäse a dezerte z hrušky. "Je to možno prešpekulovanejší slávnostný obed, ale chute tradičné," podotkol hovorca hlavy štátu Martin Strižinec.