Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Slovensko

Violončelista J. Lupták a priatelia zavítajú do Piešťan a Žiliny

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Na oboch koncertoch zaznie program naštudovaný špeciálne pre toto turné, informuje tím festivalu komornej hudby Konvergencie.

Bratislava 22. júna (TASR) - Violončelista a zakladateľ festivalu Konvergencie Jozef Lupták a jeho priatelia sa predstavia v sérii koncertov "JL turné". Po bratislavskom prvom koncerte, ktorý sa konal v máji počas prísnejších opatrení iba v online priestore, vystúpia v koncertných priestoroch aj za prítomnosti publika. Hudobní priaznivci si ich môžu vypočuť v industriálnom priestore Elektrárňa Piešťany 23. júna o 19.00 h a o deň neskôr (24. 6.) v sále Novej synagógy v Žiline.

"Na oboch koncertoch zaznie program naštudovaný špeciálne pre toto turné, ktoré v lete a na jeseň pokračuje v ďalších slovenských mestách," informoval TASR tím festivalu komornej hudby Konvergencie.

"Celé turné bude o vzťahoch s hudobníkmi, ktorí ma sprevádzajú dlhé roky a s ktorými máme spoločné cítenie a radosť zo spoločného hrania. Budú taktiež o mojom vzťahu s Bachovými suitami pre violončelo, na každom koncerte zaznie jedna z nich," priblížil Jozef Lupták. Na oboch koncertoch sa okrem neho predstavia huslisti Marián Svetlík a Andrej Baran, violisti Martin Ruman a Daniel Rumler a violončelista Andrej Gál. Zaznie hudba Bacha a Brahmsa - Suita č. 2 d mol (v Žiline) a Suita č. 3 C dur (v Piešťanoch) pre sólové violončelo a na oboch koncertoch Sláčikové sexteto č. 1 B dur, op. 18.

"Koncert v Žiline bude možné sledovať aj online prostredníctvom facebookových stránok festivalu Konvergencie a Novej synagógy," avizuje organizátor.