Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Slovensko

Visolajský chce rokovať s poslancami, mal by vystúpiť na výboroch

Na snímke šéf Lekárskeho odborového združenia (LOZ) Peter Visolajský. FOTO TASR - Pavol Zachar Foto: TASR - Pavol Zachar

Vláda podľa Visolajského ignoruje problémy zdravotníctva a ministerstvo zdravotníctva namiesto riešení hľadá výhovorky.

Bratislava 12. októbra (TASR) - Šéf Lekárskeho odborového združenia (LOZ) Peter Visolajský má vystúpiť na parlamentných výboroch pre zdravotníctvo, ako aj pre financie a rozpočet. Pre TASR to potvrdili ich predsedovia Jana Bittó Cigániková a Marián Viskupič (obaja SaS). O vystúpenie ich požiadal Visolajský.

Odborársky predák chce s poslancami prerokovať požiadavky odborárov, ktoré majú podľa neho zabrániť personálnemu kolapsu slovenských nemocníc. Upozornil, že je najvyšší čas začať reálne rokovať, pretože výpovedné lehoty lekárov uplynú k 1. decembru.

Vláda podľa neho ignoruje problémy zdravotníctva a ministerstvo zdravotníctva namiesto riešení hľadá výhovorky. "Ubehol viac ako týždeň od podania dvoch tisícov výpovedí lekárov a vláda stále nemá riešenie pre slovenské nemocnice," podotkol.

Bittó Cigániková spresnila, že odborárov si vypočuje buď na najbližšom výbore, alebo k tomu urobí samostatné stretnutie. "Výbor Národnej rady SR pre financie a rozpočet umožní pánovi Visolajskému, aby vystúpil," skonštatoval Viskupič.

Šéf odborárov sa chce stretnúť tiež s predsedom parlamentu Borisom Kollárom (Sme rodina).

Lekárske odborové združenie minulý týždeň informovalo, že výpovede podalo najmenej 2100 lekárov. Lekárski odborári už dlhšie avizovali podanie výpovedí na znak nesúhlasu s aktuálnymi podmienkami v systéme. Ministerstvo verí, že k reálnemu odchodu lekárov nedôjde. Snaha dohodnúť sa je podľa neho na oboch stranách.