Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Visolajský chce s premiérom hovoriť o situácii v zdravotníctve

Na archívnej snímke Peter Visolajský. Foto: TASR - Jaroslav Novák

LOZ skonštatovalo, že situácia v slovenskom zdravotníctve je kritická a vláda ju nerieši. Predsedovia združenia sa zhodli, že schválená zdravotnícka reforma problémy Slovenska nerieši, ale prehlbuje.

Bratislava 30. januára (TASR) – Predsedovia Lekárskeho odborového združenia (LOZ) pôsobiaci v nemocniciach na Slovensku opätovne vyzývajú premiéra Eduarda Hegera (OĽANO) na stretnutie, na ktorom predstavia svoje požiadavky týkajúce sa situácie v zdravotníctve. Ako TASR informoval šéf LOZ Peter Visolajský, zhodli sa na tom na piatkovom (28. 1.) zasadnutí. "Medzi účastníkmi zasadnutia sa otvorila diskusia o možnosti zopakovať výpovede lekárov, ako to bolo v roku 2011."

"Na základe množstva podnetov z celého Slovenska, upozorňujúcich na zlý stav slovenských nemocníc s dosahom na našich pacientov, sme nútení zintenzívniť kroky smerujúce k zlepšeniu žalostnej situácie slovenského zdravotníctva," ozrejmil Visolajský s tým, že LOZ aj naďalej verí, že situácia sa dá riešiť dialógom.

LOZ na zasadnutí skonštatovalo, že situácia v slovenskom zdravotníctve je kritická a vláda ju nerieši. Predsedovia združenia sa zhodli, že schválená zdravotnícka reforma problémy Slovenska nerieši, ale prehlbuje.

"Žiaľ, jedinou reakciou slovenských politikov na zhoršujúcu sa situáciu v našom zdravotníctve a kritický nedostatok lekárov a sestier na Slovensku bol schválený zákon o nútenej práci zdravotníkov, ktorá zdravotníkom môže byť nariadená aj bez núdzového stavu," podotkol Visolajský s tým, že toto konanie je v rozpore s opatreniami, ktoré prijali iné krajiny. "Čím naše zdravotníctvo vystavili ďalšiemu odlivu lekárov aj sestier zo Slovenska."