Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Víťazka rakúskeho Talentu Viki Jahrl má slovenské korene

Viki Jahrl, kombo snímka Foto: Archív V. Jahrl

Vo februári prichádza s novou piesňou Verbotene Liebe (Zakázaná láska). Moja mama je Slovenka, ja som vyrastala dvojjazyčne, povedala pre TASR Viki Jahrl.

Bratislava 5. februára (TASR) – Víťazka rakúskej talentovej súťaže Das Größte talent Viki Jahrl so slovenskými koreňmi predstaví vo februári novú autorskú pieseň s názvom Verbotene Liebe, Zakázaná láska. Uviedla to v rozhovore pre TASR.

Úspech v súťaži, ktorú pravidelne organizuje denník Niederösterreichische Nachrichten (NÖN), jej v minulom roku taktiež priniesla vlastná autorská pieseň. „Názov piesne je ´Sag mir´ - ´Povedz mi´ a ide v nej o toxický vzťah, ktorý som sama mala,“ vysvetľuje autorka. Do súťaže sa každoročne hlásia stovky súťažiacich, väčšinou sa však snažia osloviť publikum osvedčenými svetovými hitmi.

Rozhodnutie pokúsiť sa vyhrať finále s vlastnou piesňou s textom v nemeckom jazyku Viki Jahrl nepovažuje za odvážne. „Bola to moja prvá kompozícia, zložila som ju ešte v roku 2019. Som na ňu veľmi hrdá a jednoznačne som sa o ňu chcela s publikom podeliť,“ konštatuje.

Viki Jahrl
Foto: Archív V. Jahrl


Hudba 22-ročnej speváčky nadväzuje najmä na tradíciu rakúskeho folku, klasický zvuk akustickej gitary je však doplnený o elektronické klávesové nástroje, gitary a bicie.



Mladá Rakúšanka je hrdá aj na svoje slovenské korene, keďže jej matka, výtvarníčka Regina Jahrl pochádza z Krupiny. „Moja mama je Slovenka, ja som vyrastala dvojjazyčne. Pravidelne navštevujem starých rodičov a moju rodinu na Slovensku,“ povedala Viki Jahrl.

Viki Jahrl
Foto: Archív V. Jahrl


Viki Jahrl
Foto: Archív V. Jahrl