Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Vláda bude riešiť novelu Trestného zákona i priority obnovy pamiatok

Na archívnej snímke ministri počas rokovania schôdze vlády SR v Bratislave. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Kabinet bude na svojom 142. rokovaní tiež schvaľovať predaj necelého hektára nevyužívaných pozemkov, ktoré v bratislavskej Devínskej Novej Vsi vlastnia Železnice Slovenskej republiky.

Bratislava 22. marca (TASR) - Oblasť aplikácie trestov, ktoré nie sú spojené s väzbou, sa má rozšiť i zjednodušiť, trestné sadzby by sa tiež mali výraznejšie harmonizovať a väčší dôraz bude kladený i na restoratívnu justíciu. Predpokladá to novela Trestného zákona, ktorou sa bude na stredajšom rokovaní zaoberať vláda.

Kabinet bude na svojom 142. rokovaní tiež schvaľovať predaj necelého hektára nevyužívaných pozemkov, ktoré v bratislavskej Devínskej Novej Vsi vlastnia Železnice Slovenskej republiky. Odkúpiť ich chce mestská časť, ktorá chce na nich vybudovať záchytné parkoviská vrátane parkovacieho domu. V prípade povolenia a výnimky zo zákona o podmienkach prevodu majetku štátu na iné osoby by za pozemky v blízkosti Ulice Leopolda Jablonku mala samospráva zaplatiť 1,59 milióna eur bez DPH.

V rámci informatívnych správ sa ministri budú venovať aj návrhu priorít v prípade národných kultúrnych pamiatok vo vlastníctve štátu, na ktorých obnovu majú použiť eurofondy z nového programovacieho obdobia. V návrhu Ministerstva kultúry SR je 24 takýchto objektov, medzi nimi i Galéria Jozefa Kollára v Banskej Štiavnici.

Medzi informatívnymi materiálmi je tiež správa o pôsobení SR v minuloročných aktivitách medzinárodného krízového manažmentu.