Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Slovensko

Vláda bude rokovať o eurofondoch a pláne obnovy

Na snímke sprava minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) a vicepremiér a minister obrany SR Robert Kaliňák (Smer-SD). Foto: TASR - Jaroslav Novák

Využívanie európskych peňazí a hrozba ich prepadnutia z dôvodu uplynutia lehoty na ich použitie bola v minulých mesiacoch jedna z najhorúcejších tém.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 23. mája (TASR) - Slovenská vláda vo štvrtok zasadne už druhý deň po sebe a tentoraz sa bude venovať najmä využívaniu financií z fondov Európskej únie. Na programe rokovania bude aktualizácia správy o pokroku v implementácii Plánu obnovy a odolnosti SR, ale aj informácia o stave implementácie európskych štrukturálnych a investičných fondov 2014 - 2020 a Programu Slovensko 2021 - 2027 k 10. máju tohto roka.

Využívanie európskych peňazí a hrozba ich prepadnutia z dôvodu uplynutia lehoty na ich použitie bola v minulých mesiacoch jedna z najhorúcejších tém. V určitom čase bola podľa predchádzajúcej vlády ohrozených prepadnutím približne 800 miliónov eur. V aktuálnom programovom období má Slovensko k dispozícii 12,6 miliardy eur. Z plánu obnovy a odolnosti môže Slovensko čerpať do roku 2026 na reformy a investície spolu 6,4 miliardy eur.

Ďalším bodom programu má byť aj návrh na vytvorenie systému monitorovania plnenia programového vyhlásenia vlády SR.