Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

Vláda bude rokovať o návrhu na vyslovenie nedôvery R. Mikulcovi

Na snímke zľava minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽaNO) a predseda vlády SR Eduard Heger (OĽaNO) počas 63. schôdze Národnej rady SR v Bratislave 30. marca 2022 Foto: TASR - Jaroslav Novák

Vláda má tiež prebrať Komplexné hodnotenie obrany SR za rok 2021. Úrad vlády SR predložil na rokovanie informáciu o vybavovaní petícií a sťažností za rok 2021.

Bratislava 27. apríla (TASR) - Ministri sa budú zaoberať poslaneckým návrhom na vyslovenie nedôvery šéfovi rezortu vnútra Romanovi Mikulcovi (OĽANO). Vládny kabinet bude o vyslovení nesúhlasu rokovať v stredu.

Povinnosti, odmeňovanie, predpoklady na výkon práce, špecifiká pracovného pomeru, ale aj ostatné náležitosti pracovnoprávnych vzťahov profesionálnych náhradných rodičov by mal vyriešiť nový zákon, ktorý predložilo ministerstvo práce. Súčasné postavenie profesionálneho náhradného rodiča je podľa návrhu neudržateľné a spôsobuje problémy zamestnancom aj zamestnávateľom.

Vláda má tiež prebrať Komplexné hodnotenie obrany SR za rok 2021. Úrad vlády SR predložil na rokovanie informáciu o vybavovaní petícií a sťažností za rok 2021. V minulom roku prijali orgány štátnej správy celkovo 140 petícií a 3320 sťažností. Spolu s tými, ktoré prešli z agendy roku 2020, vybavili celkovo 139 petícií a 3388 sťažností.