Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. júl 2024Meniny má Božena
< sekcia Slovensko

Vláda bude rokovať o preplatení výdavkov za ochorenie COVID-19

Na snímke zľava premiér SR Robert Fico, podpredseda vlády SR a minister obrany SR Robert Kaliňák (obaja Smer-SD) prichádzajú na 7. schôdzu vlády SR v Bratislave v pondelok 4. decembra 2023. Foto: TASR - Martin Baumann

Mala by tiež riešiť poskytovanie príspevku za ubytovanie odídenca.

Bratislava 6. decembra (TASR) - Štát by mal preplatiť samosprávam spolu 518.245 eur za výdavky súvisiace s ochranou obyvateľstva počas mimoriadnej situácie pre ochorenie COVID-19. Návrhom sa v stredu bude zaoberať vláda.

Mala by tiež riešiť poskytovanie príspevku za ubytovanie odídenca. Predĺžiť by sa mal do konca marca 2024. Príspevok za ubytovanie odídencov z Ukrajiny v ubytovacích zariadeniach sa má znížiť na sumu maximálne 12 eur za noc na osobu nad 15 rokov a maximálne šesť eur za noc pre dieťa do 15 rokov.

Ministri budú rokovať aj o ukončení nájomnej zmluvy so spoločnosťou Danubia Invest. Dôvodom má byť neplatenie nájomného a nenaplnenie účelu zmluvy.

Podpredseda vlády pre Plán obnovy a odolnosti a využívanie eurofondov Peter Kmec (Hlas-SD) predložil na rokovanie materiál, ktorým poukazuje, že vo vnútroštátnom právnom poriadku nie je náležite prebraných niekoľko záväzných právnych aktov Európskej únie. Lehota na transpozíciu uplynula 30. novembra.