Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Vláda bude rokovať o programe rybného hospodárstva i podpore krajanom

Na snímke rokovanie vlády SR v Bratislave 28. júna 2022. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Na svojej 90. schôdzi má kabinet takisto schváliť osvedčenie o významnej investícii pre projekt Priemyselný park Rimavská Sobota.

Bratislava 6. júla (TASR) – Úrad pre Slovákov žijúcich v zahraničí (ÚSŽZ) podporil v roku 2021 v rámci svojej dotačnej činnosti 722 krajanských aktivít v celkovej sume 4.737.073 eur. Vyplýva to správy o plnení štátnej politiky voči Slovákom žijúcim v zahraničí a podpore krajanských komunít, o ktorej bude v stredu rokovať vláda.

Na svojej 90. schôdzi má kabinet takisto schváliť osvedčenie o významnej investícii pre projekt Priemyselný park Rimavská Sobota. Štátna spoločnosť MH Invest má prostredníctvom tohto osvedčenia realizovať prípravu budúceho využitia strategického územia v katastri Rimavskej soboty a obci Čerenčany.

Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka predkladá na rokovanie návrh programu rybného hospodárstva SR, jeho prioritným cieľom je podpora udržateľného rybolovu a akvakultúrnych činností.

V rámci informatívnych správ sa ministri budú zaoberať napríklad plnením úloh z projektu systematickej obnovy audiovizuálneho dedičstva SR, vyhodnotením rozvojovej spolupráce SR za rok 2021 či bilančnou správou o účasti SR na zimných olympijských a paralympijských hrách 2022 v Pekingu.